JAJCE/ POLICIJA TRAGA ZA POMAGAČIMA

Razbojnik iz Zenice ubijen u pljački dviju zlatara

Arhiva03.05.12, 11:27h

U Jajcu je rano jutros došlo do pucnjave u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, potvrđeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona

Jajce centarU saopćenju je navedeno da se u 3.30 sati Policijskoj stanici Jajce obratila patrola policije i prijavila da se desila krađa u zlatarskim radnjama „Gabi“ i „Gold“, koje se nalaze u ulici J.B. Jelačića u Jajcu.

Tom prilikom, počinioci ovog kaznenog djela automatskim puškama su pucali prema patroli policije, te je razmjenom vatre jedna osoba smrtno stradala i nalazi se u vozilu „passat“ koje je ostalo na mjestu događaja. Druga osoba je pobjegla u nepoznatom pravcu.

Drugo vozilo marke „passat“, koje su koristile tri nepoznate osobe, udaljilo se, također, s lica mjesta.

Istražitelji policije Policijske stanice Jajce blokirali su širi dio grada, te je angažirana Jedinica za potporu MUP-a SBK-a.

Inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK-a, u saradnji s dežurnim tužiocem, obavljaju i poduzimaju sve neophodne taktičko-operativne mjere u ovom slučaju.

Kako javlja Dnevni avaz, prema neslužbenim informacijama radi se o petero mladih pljačkaša koji su u svoj pohod došli iz Zenice. Pljačkaši su uspjeli iz zlatara iznijeti sefove, ali kada su krenuli preduhitrila ih je policija.

Sefovi puni zlata su ispali iz auta, a počinitelji su pobjegli. Jedno auto je pronađeno u Šipovu koje je 30 kilometara udaljeno od Jajca. Uviđaj je još u toku i policija ne daje nikakve izjave.

(FENA, DEPO PORTAL, BL!N MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook