FOTO

Otvorena izložba turističke fotografije 'Tragom običaja Bosne i Hercegovine'

Arhiva13.01.12, 15:49h

U organizaciji turističkog portala vodič kroz BiH www.vodic.ba, BMG Bosanske medijske grupe u saradnji sa grupom Lucido i Hotelom Lukavac, sinoć je otvorena nesvakidašnja izložba turističke fotografije Bosne i Hercegovine pod nazivom „Tragom običaja Bosne i Hercegovine

Tragom običaja Bosne i Hercegovine-Ovo je pokušaj da se u jednom malom gradu napravi novi pokret u kojem ćemo iz mjeseca u mjesec prikazivati nova umjetnička djela, stilove, načine izražavanj itd. Danas imamo fotografiju, sliku i  album kojim predstavljamo sevdalinku, dakle spojili smo nekoliko umjetnosti u jedno s ciljem da Lukavcu podarimo divan ugođaj- rekao je Mehmed Pargan, vlasnik firme BMG Bosanska medijska gupa.

Na Izložbi su se predstavili autori: Neira Memić, Munever Salihović, Branislav Lukić Luka, Denis Dugonjić, Elvedin Ikanović i Nedžad Gegić.

-Grupa Lucido je udruženje umjetnika, ideja za njenim formiranjem krenula je iz Lukaca, a sada u svom članstvu ima umjetnika iz cijelog svijeta. Povezuje nas kreativnost, umjetost i pozitivna energija- izjavio je Branislav Lukić Luka.

Tragom običaja Bosne i HercegovineOtvaranje Izložbe pratila je promocija video spota grupe Divanhane za novi singl „Evo srcu mome radosti“ koji je urađen u saradnji sa mladim tuzlanskim gitaristom Sanelom Redžićem.

-Krenuli smo u projekat sa novom umjetnicom, Lejlom Ćatić, a u Sarajevu smo dobili pozitivne komentare na naš rad, trenutno obilazimo i druge gradove BiH i nadamo se dobrom prihvaćanju od strane publike- rekao je Neven Tunjić, lider benda Divanhana.

Lider benda, frontmen i vokal Leila Ćatić i Nedžad Mušović upoznali su  posjetitelje o svom radu i načinu na koji oni promovišu ljepote Bosne i Hercegovine.

Također, posjetiteljima se predstavio i slikar Goran Hrvić, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što učestvuje u promociji BiH svojim umjetničkim djelima.

Hotel Lukavac je sve posjetitelje  počastio degustacijom inernacionalne kuhnje koju su pripremali vrhunski kuhari.

(DEPO PORTAL/eb)