FOTO/NOVI SLUČAJ BRUTALNOG ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA U SARAJEVU

Dječak kišobranom silovao psa!

Arhiva05.01.12, 08:22h

Novi slučaj brutalnog zlostavljanja životinja zabilježen je jučer u Sarajevu u naselju Alipašino Polje, gdje je 14-godišnjak nepoznatim predmetom, najvjerovatnije kišobranom ili metalnom šipkom, silovao psa!

cuko kisobran1

Povrijeđeni pas je jučer popodne hitno prebačen na Katedru za hirurgiju Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, a slučaj su prijavile članice Udruženja "Avlijaner", koje su unesrećenom psu i pružile prvu pomoć.

Pokrenuta istraga

Prema riječima prof. dr. Selme Filipović, šefa Katedre za hirurgiju Veterinarskog fakulteta, pregledom je utvrđeno da je riječ o nasilnom oštećenju analnog područja oštrim predmetom te nasilnom penetracijom u anus.

 - Riječ je o psu mješancu, ženki koju je, prema navodima svjedoka, silovalo maloljetno lice, što je kasnije pregledom i utvrđeno - rekla je Filipović.

I u policijskoj stanici Novi Grad potvrdili su nam da su upoznati s ovim slučajem koji već istražuju pripadnici Odjela kriminalističke policije.

Nije prvi put

cuko kisobran2

Aida Kulenović, članica Udruženja "Avlijaner" iz Sarajeva, kazala nam je jučer da je pas pronađen u naselju Alipašino Polje, B faza, te da sumnjaju da je brutalno silovanje životinje izvršio maloljetnik, inače učenik osmog razreda osnovne škole, koji stanuje u tom naselju.

- Ovog puta nismo vidjele dječaka, ali ovo je već četvrti put da u ovom naselju pronalazimo silovanog psa. Sumnjamo da se radi o istom dječaku jer smo slučaj silovanja psa prijavile i prije tri godine, a tada smo ga i vidjele i prijavile - rekla je Kulenović.

Gdje sa psom?

Iz Udruženja "Avlijaner" navode da ne znaju gdje smjestiti povrijeđenog i uplašenog psa.

- Uzeli smo psa s Veterine, ali sada ne znamo gdje da ga smjestimo da se neko brine o njemu. On je isprepadan, ucviljen. Nadamo se da će ga neko htjeti udomiti, barem dok mu rana ne zacijeli - kaže Kulenović.

Filipović: Starica psu odsjekla noge

Doktorica Filipović priča da je prije deset dana zabilježen još jedan brutalan slučaj zlostavljanja životinja.
 
- Prije deset dana jedna je starica psu odsjekla prednje i zadnje šape. Kako su nam očevici rekli, razlog je taj što je pas ušao u njeno dvorište. Morali smo ga uspavati. Nije mu bilo spasa - rekla je Filipović.

Avaz/DEPO PORTAL - BLIN/a.k.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook