FOTO/ODRŽANO SVEČANO PROGLAŠENJE NAJBOLJIH WEB STRANICA U BIH

Glavnu nagradu WebAward.Me 2011. osvojila stranica Sarajevo Jazz Festivala

Arhiva22.11.11, 11:48h

Finalna večer projekta WebAward.Me 2011. u organizaciji agencije Apriori komunikacije održano je u Kamernom Teatru 55 Sarajevo. Na svečanosti proglašenja najboljih web stranica u BiH prisustvovali su direktori bh. kompanija, glavni i odgovorni urednici najvećih medijskih kuća, te poznate ličnosti iz miljea poslovnog, kulturnog i muzičkog života Bosne i Hercegovine

Dodjela nagrada za najbolju stranicu WebAward.Me 2011

Nagrađivanje najboljih web stranica u BiH ove godine održano je po treći put, sa znatno bogatijim sadržajem, što je ovom takmičenju donijelo dodatnu popularnost u odnosu na prethodne godine, ne samo zbog razvoja novih tehnologija nego i zbog sve većeg broja svakodnevnih korisnika interneta u našoj zemlji. Web postaje multimedijalni centar svakog pojednica za obavljanje svakodnevnih poslovnih aktivnosti, informisanje, edukaciju ili zabavu, a cilj projekta WebAward.Me je povečanje standarda kvalitete sadržaja web stranica u BiH, a samim tim i promociju internta kao medija na našem tržištu.

U okviru takmičenja WebAward.Me 2011. bilo je prijavljeno ukupno 372 web stranice, od kojih je 151 stranica zadovoljila osnovne uslove za ocjenjivanje stručnog žirija u sastavu Boris Bengez, predsjednik komisije, prof.dr. Samir Ribić, prof. dr. Ferid Softić, Azem Husrep, Davor Runje, Bernard Pavlinović, Bruno Omerović, Gordan Memija, Adnan Budimlić i Maher Al'Osta.

Dodjela nagrada za najbolju stranicu WebAward.Me 2011Glavnu nagradu WebAward.Me 2011. osvojila je oficijelna web stranica Sarajevo Jazz Festivala (www.jazzfest.ba), koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji Kultura.

Specijalna nagrada ovogodišnjeg takmičenja BALKAN WEBAWARD 2011. pripala je web stranici www.plivazdravlje.hr, a dodjeljena je u skladu sa vizijom projekta menadžmentu kompanije iz jedne od  zemalja predstavnica Jugoistočne Europe koji razumije važnost investiranja u web.

 

Dodjela nagrada za najbolju stranicu WebAward.Me 2011Za odabir ove stranice bila je imenovana posebna BALKAN WEBAWARD komisija kojom je predsjedavao utemeljitelj ovog projekta Danijel Koletić. Pored predsjednika komisije, u odabiru su učestvovali međunarodni članovi komisije Ivica Jovanovik iz Makedonije i Srikant Rawat iz Indije.

Nagradu VISION WebAward.Me 2011. za najbolju stranicu po ocjeni organizatora dobila je oficijelna web stranica bh. rock benda Emir&Frozen Camels (www.emir-frozencamels.com).

(DEPO PORTAL/dg)

Ostale nagrade po kategorijama dobili su:

 

 

Kategorija Prvo mjesto
Mediji www.teve.ba
Javna uprava www.javnenabavke.ba
Korporativne stranice www.lutrijabih.ba
Finansije www.raiffeisenbank.ba
Kultura www.jazzfest.ba
Sport www.rekreacija.ba
Edukacija www.roditeljstvo.ba
Turizam www.bhtourism.ba
Brand web www.mtel.ba

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook