NAKON JOSIPOVIĆA I HRVATSKI BIZNISMEN GOVORIO O BOSANCIMA

Tomo Horvatinčić glupim vicem o Bosancima otvorio tržni centar

Arhiva07.04.11, 12:57h

Letjeli Mujo i Haso helikopterom. U jednom trenutku upita Mujo Hasu: 'Je l' tebi, bolan, vruće?' 'Jašta nego vruće', uzvrati mu Haso. 'I meni, pa daj onda isključi ovaj ventilator', zamoli ga Mujo. Nakon što Haso ugasi elisu, helikopter padne i obojica poginuše. Ovim nevjerojatno glupim i loše ispričanim vicem Tomo Horvatinčić ...

horvatincic

...otvorio je poslovno stambeni kompleks Cvjetni pred oko četiri hiljade VIP uzvanika. Vicem je, reče, započeo jer je imao tremu.

Više od pet godina, od toga 15 mjeseci gradnje, trebalo je Horvatinčiću za projekt Cvjetni. Kaže da je na mjestu današnjeg stambeno-poslovnog kompleksa bio zapušteni gradski blok, zatvoreno kino, tiskara...

'Napravili smo novu vrijednost', ushićeni je ustvrdio investitor, ne spomenuvši u svom govoru aktiviste Zelene akcije i Prava na grad koji su mu mjesecima onemogućavali početak gradnje ulazno-izlazne rampe u podzemnu garažu iz Varšavske ulice.

Poduzetnik je na završetku svog velikog projekta zahvalio, u maniri dobitnika Oscara, 'dragom Bogu' te svojoj devedesetogodišnjoj majci.

Dok su se ispred Cvjetnog skupili aktivisti i nekoliko desetaka protuvladinih protestanata, unutar zdanja, koje je otvorilo samo vrata trgovačkog dijela, gostilo se, četiri hiljade gostiju.

Među njima i Budimir Lončar, Zvonimir Šeparović, Dražen Ladić, Ljerka Mintas-Hodak i Zvonimir Hodak i brojni drugi.

Hrvatski internet portali su jednoglasni u ocjeni da otvaranje nilo glupo i loše, a 'Radio 101' od jutros svakih 5-10 minuta emitira sporni vic dotičnog Horvatinčića.

Ako Vas zanima ko je sporni Horvatinčić, sadašnji biznismen, a nekadašnji milicioner i gostioničar, možete pročitati ovdje.

Sam protokol otvaranje kako javljajju portali iz susjedne Hrvatske uništen je demonstarcijama koje se trenutno dešavaju na istom.

Protesti na Cvjetnom trgu

Otvaranje Cvjetnog danas u 11 sati pokvarili su aktivisti Zelene akcije i Prava na grad. I dok su jedni u redu dugom 30-ak metara čekali besplatne Horvatinčićeve kroasane i kavu, drugi su protestovali protiv korupcije.

Protesti na Cvjetnom trgu

No, protest je bio vrlo aktivan, a u jednom trenutku došlo je i do sukoba. I to sve zbog jednog malog transparenta. Naime, kako je za Index ispričala prosvjednica koja se zove Jelena sve je počelo kada je unutar centra razvila manji transparent. "Ne znam zašto su zaštitari tražili da im da transparent predam. To su mi dale radnice Kamenskog i nipošto im ga nisam htjela predat", kaže nam Jelena te dodaje kako joj je prišlo pet-šest zaštitara koji agresivno inzistirali da im preda transparent unatoč tome što ga je planirala spremiti u ruksak. Kada je jedan prosvednik stao na njenu stranu zaštitari su se krenuli s njim obračunavati i pokušali su ga izbaciti iz centra. Nakon toga su ljutiti prosvjednici pokušali spriječiti zaštitare da izvedu njihovog kolegu te je došlo do općeg naguravanja.

DEPO PORTAL/a.k.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook