FOTO/SAMOUBISTVO U SARAJEVU

Tridesetosmogodišnji Ivan Klasan skočio sa Avazovog tornja

Arhiva28.03.11, 11:01h

Danas u 10.20 sati dojavljeno je MUP-u Kantona Sarajevo da je nepoznati muškarac izvršio samoubistvo skokom s Avaz Twist Towera, što je za DEPO PORTAL potvrdio Irfan Nefić, portparol MUP-a KS

Muškarac skočio sa Avazovog tornja

 

 

Kako piše "Dnevni avaz", radi se o 38-godišnjem Ivanu Klasanu iz Sarajeva.

- U 10.20 minuta uposlenik osiguranja Avaz Twist Towera javio je MUP-u da je nepoznata muška osoba skočila s 36. sprata tornja. Na lice mjesta ubrzo su stigli službenici MUP-a KS, te djelatnici službe Hitne pomoći, a dežurni ljekar je odmah po dolasku konstatovao smrt. Identitet unesrećenog još nije poznat, a nadležne osobe rade na rasvjetljavanju događaja, rekao je danas za DEPO PORTAL Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

Nesretni čovjek je ušao u toranj, pozdravio se sa recepcionerima te kupio kartu za vidikovac. Kada se popeo na 36. sprat šetao je nekih tridestak sekundi po terasi nakon čega je otišao u ugao gdje ga nadzorna kamera nije mogla snimiti, popeo se na klima uređaj, a nakon toga i na ivicu ograde odakle je skočio u smrt. Klasan je pao na pločnik garaže koja se nalazi na 4. spratu.

Stravični prizor čovjeka koji leti sa vrha tornja vidio je 31-godišnji Ensar Sulejmanović koji živi u ulici Antuna Hangija na broju 69 odakle je imao dobar pogled na mjesto događaja.

- Izašao sam ispred zgrade da prospem smeće. U tom momentu pogledao sam prema tornju i vidio sam čovjeka kako se penje na ivicu vidikovca. Stajao je tako nekoliko sekundi, nakon čega se uhvatio za jaknu i skočio. Začuo se krik, a zatim i udarac. Potrčao sam prema tornju da javim da je neko skočio. Kad sam ušao unutra obezbjeđenje je pozvalo policiju i Hitnu pomoć - kazao je Sulejmanović.

Za nekoliko minuta na mjesto samoubistva stigla je policija, kao i ekipa Hitne pomoći čiji ljekarima nije ostalo ništa već da konstatiraju smrt. Uviđaju je prisustvovao i dr. Hamza Žujo, vještak sudske medicine.

Istražitelji su obišli i mjesto odakle je Klasan skočio gdje su sve fotografirali, a izuzeli su u snimak sa videonadzora. Kod samoubice su pronašli novčanik sa dokumentima, novcem i fotografijama, kao i mobitel koji je bio slomljen od siline udara.

Nakon obavljenog uviđaja tijelo su preuzeli radnici "Pokopa" te su ga prevezli u prosekturu "Bare" gdje će biti obavljena obdukcija. Još uvijek nije poznat motiv koji je naveo nesretnog čovjeka na ovaj očajnički korak.

(DEPO PORTAL/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook