KONAČNO/ NOVA DOMAĆA SERIJA NA PROGRAMU BH. TELEVIZIJA

'Dva smo svijeta različita' producira i emitira TV 1

Arhiva07.03.11, 17:48h

Humoristička tv serija "Dva smo svijeta različita" je sada zajednički koproducentski projekat TV1 i Nove TV, dok izvršnu produkciju potpisuje ista ekipa koja je radila kultnu seriju "Lud,zbunjen, normalan". Glavnu ulogu igra trenutno najveća bh. glumačka zvijezda Emir Hadžihafizbegović, dok je reditelj Elmir Jukić

dva smo svijeta razlicita-1

VEZANI TEKST: DEPO TV NA SNIMANJU NOVE BH. HUMORISTIČNE SERIJE: 'Dva smo svijeta različita' u martu na malim ekranima

Nakon što je u vrlo kratkom vremenu osvojila simpatije i povjerenje svojih gledalaca konceptom news televizije, TV1 ide dalje. TV serija „Dva smo svijeta različita“ prva je velika produkcija TV1 u oblasti igranog programa i trenutno najveći projekat ove vrste u BiH. Serija je zajednički koproducentski projekat TV1 sa najgledanijom komercijalnom televizijom u regionu – Novom TV iz Hrvatske, dok je partner u projektu i producentska kuća „NIRA“ iz Beograda.  Izvršnu produkciju serije potpisuje FIST iz Sarajeva koji je producirao i trenutno najgledaniju tv seriju u regionu – „Lud, zbunjen, normalan“, kao i nekad kultnu dokumetarnu seriju „Pozitivna geografija“. Producentski serijal kreira ista ekipa koja je stvarala  „LZN“, scenarista serije je Adnan Kapetanović, dok režiju ponovno potpisuje Elmir Jukić.

„Dva smo svijeta različita“ je igrani humoristički serijal baziran na sukobu selo-grad u postratnoj i tranzicijskoj BiH. Glavni junak serije Fadil Opančić je priprosti i ambiciozni seljak kojeg njegova politička partija prebacije u grad kako bi sakrila tragove o njihovoj korupcijskoj aferi sa motokultivatorima. Njegov novi posao u gradu je upravnik pozorišta; tu se sudara sa Josipom Gospodnetićem, dosadašnjim upravnikom, starim Sarajlijom i pripadnikom urbanog sloja u gradu. Njihov sukob čini okosnicu serije, ali će se u njoj na humorističan i zabavan način prelamati i drugi sukobi i životne situacije koje će zasigurno biti vrlo prepoznatljive publici u BiH, ali i u čitavom regionu.

Glavnu ulogu u ovoj seriji igra trenutno najpoznatiji bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, dok se u drugim glavnim i sporednim uloga pojavljuje čitava galerija naših i regionalnih glumačkih zvijezda - Jasna Bery, Tanja Šojić, Ivan Barjaktarev, Arma Tanović Branković, Nermin Omić, Dragan Jovičić, Mirsad Tuka, Adi Hrustemović i drugi. Naslovnu  muzičku špicu za seriju potpisuje Dino Šaran.

U prvoj sezoni ovog serijala se snima 14 epizoda, a emitiranje serije se očekuje u drugoj polovini marta ove godine, vjerovatno subotom iza Centralnog  dnevnika Senada Hadžifejzovića.

(DEPO/dg)





 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook