NA VUČIĆEV POZIV

Dodik se pohvalio: 'Na svečanom ručku sa Xijem u Beogradu, bila je to još jedna prilika da...'

Front08.05.24, 20:25h

Dodik se pohvalio: 'Na svečanom ručku sa Xijem u Beogradu, bila je to još jedna prilika da...'
Srbija danas postaje prva europska zemlja u kojoj ćemo izgraditi zajednicu sa zajedničkom budućnošću - rekao je Xi na zajedničkoj press konferenciji s Vučićem

 

 


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je u Beogradu svečanom ručku koji je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić priredio u čast kineskog predsjednika Xija Jinpinga.


- Imao sam veliko zadovoljstvo da prisustvujem svečanom ručku u čast predsjednika Narodne Republike Kine Xija Jinpinga i njegove supruge Peng, koji su upriličili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova supruga Tamara - napisao je Dodik na X-u i dodao kako je to bila još jedna prilika da se dodatno učvrste prijateljski odnosi Kine i Republike Srpske.


Kineski predsjednik stigao je sinoć u posjet Srbiji, a danas mu je priređen svečani doček uz najviše državne i vojne počasti pred Palatom Srbija.


- Srbija danas postaje prva europska zemlja u kojoj ćemo izgraditi zajednicu sa zajedničkom budućnošću - rekao je Xi na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s Vučićem, istaknuvši kako to mnogo govori o strateškim i posebnim odnosima dviju država koji su na iznimno visokoj razni.
 


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook