Slučajnost, ili?

Na stranici MUP-a nedostaje bilten sa podacima dana kada se desila tuča na Isakovoj pumpi

Hronika13.04.24, 11:10h

Na stranici MUP-a nedostaje bilten sa podacima dana kada se desila tuča na Isakovoj pumpi
Prema tumačenju nadležnih, vikendom i praznicima skraćenu verziju biltena javnosti na uvid objavljuje dežurni operativni tim, ali to ovaj put, iz nepoznatog razloga, nije učinjeno

Sinovi federalnog ministra policije Rame Isaka, Arnel i Aldin, učestvovali su u tučnjavi koja se dogodila u noći devetog aprila u Zenici kod pumpe koja je u vlasništvu Arnela Isaka

 

Međutim, na zvaničnoj stranici MUP-a ZDK kako piše Zenicablog slučajno ili ne, u srijedu 10. aprila (prvi dan bajrama) nije objavljen službeni policijski bilten, koji bi sadržavao informacije od proteklih 24 sata, uključujući i ovaj događaj.

 

Prema tumačenju nadležnih, vikendom i praznicima skraćenu verziju biltena javnosti na uvid objavljuje dežurni operativni tim, ali to ovaj put, iz nepoznatog razloga, nije učinjeno.

 

Ove godine nedostaju i bilteni od 1. i 2. januara, kao i nekoliko biltena u prošloj godini, također u terminima kad se može pretpostaviti da je MUP ZDK radio smanjenim kapacitetom.

 

No, to dežurnim službama ne smije biti izgovor, pogotovo ako se u “prazničnom ambijentu” dogodio incident ovakvih razmjera sa javnosti poznatim učesnicima.

 

Na kraju Zenicablog je zatražio komentar federalnog ministra policije, Rame Isaka.

 

– Uporno nam se pokušavaju montirati stvari koje se nisu dogodile. Sinovi nisu učesnici tuče i nakon ovog idu krivične prijave, sigurno - kazao je Isak .

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook