Bivši inspektor podigao prašinu izjavom

Pojavila se priča da je Igor Dodik dobio hrvatsko državljanstvo: Evo šta kažu iz MUP-a

Front11.04.24, 11:37h

Pojavila se priča da je Igor Dodik dobio hrvatsko državljanstvo: Evo šta kažu iz MUP-a
Podsjetimo, inspektor Ministarstva unutranjih poslova Hrvatske Nikola Kajkić rekao je da je Igor Dodik, sin Milorada Dodika, prije 15 dana dobio državljanstvo Hrvatske

 

 

Informacija da je Igor Dodik, sin Milorada Dodika, dobio hrvatsko državljanstvo nije istinita, doznaje Nacional.hr od izvora bliskog policiji.

 

Kako izvor blizak policiji tvrdi, vijest koja se proširila o Dodiku mlađem nije istinita te dodaje da nije podnesen ni zahtjev za dobivanjem državljastva.

 

U srijedu navečer o toj temi pitali smo i Ministarstvo unutarnjih poslova, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

 

“Uvidom u evidenciju zahtjeva za stjecanje hrvatskog državljanstva prirođenjem koja se vodi u Ministarstvu unutarnjih poslova utvrđeno je da osoba imenom Igor Dodik (otac Milorad) nije podnosila zahtjev za stjecanje hrvatskog državljanstva. Dakle, informacija da je osobi dodijeljeno hrvatsko državljanstvo, a koju su prenijeli neki mediji je netočna”, navode iz MUP-a za Nacional.hr.

 

Podsjetimo, inspektor Ministarstva unutranjih poslova Hrvatske Nikola Kajkić rekao je da je Igor Dodik, sin Milorada Dodika, prije 15 dana dobio državljanstvo Hrvatske.

 

Informaciju o dodjeli državljanstva juče na mreži “X” demantovao i sam Igor Dodik.
 

“Još jedna u nizu laži koje su lako provjerljive”, napisao je Dodik uz ostalo.

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook