Zatražio razrješenje s radnog mjesta

Šef splitske policije dao ostavku: 'Moj sin je učestvovao u premlaćivanju muškarca'

Hronika07.04.24, 12:24h

Šef splitske policije dao ostavku: 'Moj sin je učestvovao u premlaćivanju muškarca'
Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave, poručio je Marendić

 

 

Načelnik policijske uprave Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić u nedjelju je izvijestio da podnosi neopozivu ostavku jer je jedan od njegovih sinova sudjelovao u teškom ozljeđivanju mladića koji je u životnoj opasnosti.

 

Iz MUP-a je jutros priopćeno da je Marendić jutros podnio ostavku, odnosno zatražio razrješenje s radnog mjesta načelnika policijske uprave na koje je imenovan s 2. majem 2022. godine, prenosi Hina.

 

"Uvažavajući motive za takav postupak načelnika PU splitsko-dalmatinske, glavni ravnatelj policije Nikola Milina predložio je potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću prihvaćanje ostavke, što je i učinjeno. Poslove načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske do daljnjega će obavljati sadašnji zamjenik načelnika policijske uprave, Marko Srdarević", dodaje se u priopćenju.

 

Marendić je o ostavci izvijestio i na facebooku.

 

"Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave," rekao je Marendić.

 

Istaknuo je kako vjeruje da je jedino ispravno da ga se trajno izuzme od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a.

 

"Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave", poručio je Marendić.

 

Marendić je obitelji ozlijeđenog mladića izrazio žaljenje zbog ovakvog događaja i nadu u što skorije ozdravljanje.

 

Maredićev maloljetni 17-godišnji sin bio jedan od petorice napadača koji su u subotu u ranim satima teško ozlijedili 23-godišnjaka ispred noćnog kluba Velvet u Splitu. Nakon što je mladić prebačen u splitsku bolnicu gdje je utvrđeno da ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga te je hitno operiran, policija je pokrenula istragu te je tijekom nje, doznaje se, utvrđeno da se petero momaka sukobilo s žrtvom unutar kluba, a kada su ih redari izbacili van, nastavili su se tući vani na ulici.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook