Tradicija američkih predsjenika prekinuta

Biden pozvao muslimane na iftar u Bijelu kuću, a oni ga odbili

Front03.04.24, 09:23h

Biden pozvao muslimane na iftar u Bijelu kuću, a oni ga odbili
Čelnici mnogih muslimanskih organizacija i grupa koje odbijaju da učestvuju na iftaru u Bijeloj kući u utorak uvečer, pripremaju se za organizaciju alternativnog iftara

 

 

Lideri vodećih muslimanskih nevladinih organizacija u Sjedinjenim Američkim Državama bojkotuju iftar koji će u Bijeloj kući organizirati američki predsjednik Joe Biden.

 

Zbog Bidenove bezuslovne podršku Izraelu u ratu u Gazi, američki muslimani će ispred Bijele kuće organizovati "alternativni iftar za primirje u Gazi", javlja Anadolija.

 

Čelnici mnogih muslimanskih organizacija i grupa koje odbijaju da učestvuju na iftaru u Bijeloj kući u utorak uvečer, pripremaju se za organizaciju alternativnog iftara.

 

U saopćenju Vijeća za američko-islamske odnose (CAIR), alternativni iftar će se održati nasuprot Bijele kuće, u znak protesta zbog poziva Bijele kuće na iftar u momentima kada Bidenova administracija pruža podršku Izraelu u ratu u Pojasu Gaze.

 

- Politika Bidenove administracije u Gazi je bankrotirala, a američka vojna pomoć Izraelu omogućila masakre u palestinskoj enklavi, saopćili su.

 

CAIR je proteklih mjeseci najavio da neće prisustvovati pozivima Bijele kuće i drugih institucija Bidenove administracije te da protestuju zbog politike američke administracije u Gazi.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook