Novi detalji

Kate je odbila plan palače i snimila video: Otkriveno zašto se odlučila na to i zbog čega je sama na klupi

Showbizz24.03.24, 12:45h

Kate je odbila plan palače i snimila video: Otkriveno zašto se odlučila na to i zbog čega je sama na klupi
Ideja da se snimi video, a ne pisana izjava, također je bila Kateina ideja jer je smatrala da će video obraćanje više umiriti javnost

 

 

Kate Middleton objavila je da ima dijagnosticiran rak u video obraćanju javnosti u petak. Prijatelj kraljevske obitelji otkrio je za The Sunday Times kako je sama napisala govor i to veoma brzo.

 

Ideja da se snimi video, a ne pisana izjava, također je bila Kateina ideja jer je smatrala da će video obraćanje više umiriti javnost.

 

- Nije se zapravo radilo o drami od posljednjih nekoliko sedmica, iako je to očito uznemirujuće. Osjećala je da to mora učiniti zbog toga ko je. Više je to što ona zna da je javna osoba i da ima veliku odgovornost - rekao je prijatelj, pa dodao da je ona napisala svaku riječ govora i da ga je sklopila vrlo brzo.

 

Oglasio se i zaposlenik BBC-ja koji je snimao video poruku princeze od Walesa. Izvor s BBC studija rekao da nije bilo montiranja videa i da su gledatelji vidjeli ono što je snimio tim koji je također bio odgovoran za praćenje krunidbe kralja i sprovoda kraljice Elizabete. BBC Studios nije imao nikakav urednički doprinos u poruci koja je prenesena i nisu bili uključeni u distribuciju videa i nisu uređivali snimku, piše Mirror.

 

Nakon što je video emitiran, BBC Studios izdao je kratko saopćenje.

 

- BBC Studios je ovaj tjedan snimio poruku princeze od Walesa u Windsoru. Njezinom Kraljevskom Visočanstvu želimo brz oporavak - stoji u priopćenju.

 

Chris Ship, ITV urednik kraljevskih vijesti, rekao je da je princeza odlučila podijeliti novosti o tretmanu protiv raka kroz video poruku s ciljem da bude “osobnije”. Tijekom ITV Vijesti, voditeljica Charlene White govorila je o Kateinom videu.

 

- Ovo je trenutak koji je odabrala učiniti na videu što je dosta drugačije od pisane izjave. Što možemo zaključiti iz toga? - pitala je voditeljica.

 

- Ako se osvrnemo, kralj je otkrio svoju dijagnozu raka ranije ove godine u izjavi Buckinghamske plače. Rečeno mi je da je Kate to učinila u video formi jer je htjela da bude što je moguće osobnije. Naravno, to pomaže utišati teorije zavjere, ali htjela je napraviti video poruku i to je bila vrlo dirljiva poruka. I htjela je dati tu vrlo izjavu osobno - rekao je Chris.

 

Princ William i princeza Kate u subotu navečer svima zahvalili na podršci, ljubavi i suosjećanju nakon vijesti od petka.

 

- Princ i princeza su silno dirnuti ljubaznim porukama ljudi ovdje u Ujedinjenom Kraljevstvu, diljem Commonwealtha i diljem svijeta kao odgovor na poruku Njezinog Kraljevskog Visočanstva. Iznimno su dirnuti toplinom i podrškom javnosti i zahvalni na razumijevanju njihovog zahtjeva za privatnošću u ovom trenutku - rekao je glasnogovornik princa i princeze od Walesa.

 

Mama troje djece nije otkrila od koje vrste raka boluje, ali je potvrdila da je počela s kemoterapijom u veljači. Kensingtonska palača rekla je da Kate i dalje pozitivno razmišlja o svom oporavku i da je dobrog raspoloženja.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook