NAJVEĆI I NAJMODERNIJI U SFRJ

U njemu su odsjedali kraljica Elizabetha, Nixon, Carter, Gaddafi...: Prodaje se čuveni hotel Jugoslavija

Biznis Klub21.03.24, 10:19h

U njemu su odsjedali kraljica Elizabetha, Nixon, Carter, Gaddafi...: Prodaje se čuveni hotel Jugoslavija
Hotel Jugoslavija otvoren je 1969. godine, kada je bio i najveći i najmoderniji hotel u SFRJ, a među njegovim gostima bili su britanska kraljica Elizabeth, astronaut Neil Armstrong, američki predsjednici Richard Nixon, Jimmy Carter, libijski vođa Muammar el Gaddafi

 

 


Hotel Jugoslavija otvoren je 1969. godine, kada je bio i najveći i najmoderniji hotel u SFRJ.


Javno nadmetanje za prodaju preduzeća "Danube Riverside" u čijem vlasništvu je hotel Jugoslavija biće održano 22. marta u prostorijama stečajnog dužnika - hotelu Jugoslavija.


Javno nadmetanje počeće u 12 časova, najavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.


Registracija učesnika licitacije počeće istog dana  u 11 časova i trajaće do 11.45 časova na istom mjestu.


Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je ranije objavila da se prodaje imovina preduzeća "Danube Riverside" u stečaju, a najvažniji dio te imovine je beogradski hotel Jugoslavija.


Kako je navedeno, stečajni dužnik "Danube Riverside" prodaje se po početnoj cijeni od 3,17 milijradi dinara.


U oglasu je navedeno da imovinu Danube Riverside-a čine poslovni prostor na Bulevaru Nikole Tesle 3. u Beogradu gdje se nalazi hotel Jugoslavija, zatim gradsko građevinsko zemljište na katastarskoj parceli 2442/1 katastarske opštine (KO) Zemun  površine 45.613 metara kvadratnih, od čega je pod objektom 13.981 kvadrata, kao i lusteri i bista, skulptura, djelo Aleksandra Zarina, prenose Nezavisne.


Za luster tavanicu u okviru hotela Jugoslavija navodi se da je u skladu sa rješenjem Muzeja primijenjene umjetnosti određena za dobro koje uživa prethodnu zaštitu Muzeja primijenjene umjetnosti.


Za bronzanu bistu dio fontane Vodeni cvijet Aleksandra Zarina je rješenjem Narodnog muzeja Srbije utvrđeno svojstvo kulturnog dobra.


Navodi se da je katastarska parcela 2442/1 KO Zemun predmet zajedničke svojine stečajnog dužnika i društva MV Investment doo Beograd i da nije urađeno pravno razgraničenje u smislu opredjeljivanja suvlasničkih udjela na zemljištu, niti fizička dioba zemljišta pa je procjena vrijednosti imovine rađena pod specijalnom pretpostavkom.


U oglasu se ističe i da je pred Privrednim sudom u Beogradu u toku parnični postupak po osporenom izlučnom zahtjevu Luke Beograd, u kome je tužilac protiv stečajnog dužnika i MV Investment pokrenuo imovinsko-pravni zahtjev koji tereti deo pomenute katastarske parcele gdje se nalazi hotel Jugoslavija.


Hotel Jugoslavija otvoren je 1969. godine, kada je bio i najveći i najmoderniji hotel u SFRJ, a među njegovim gostima bili su britanska kraljica Elizabeth, astronaut Neil Armstrong, američki predsjednici Richard Nixon, Jimmy Carter, libijski vođa Muammar el Gaddafi.

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook