FOTO I VIDEO/ SVE SPREMNO ZA POČETAK

ASA Bolnica otvara vrata 6. aprila: Zavirite u prvu privatnu bolnicu u BiH... Koje sve usluge će nuditi pacijentima?

Biznis Klub20.03.24, 13:56h

Bolnica će imati 180 bolničkih kreveta na osam spratova, 10 operacionih sala, 12 specijalističkih odjeljenja, a pacijenti će na raspolaganju imati gotovo sve medicinske usluge

 

 

Prva privatna opšta bolnica u Bosni i Hercegovini, ASA Bolnica, otvara vrata za svoje pacijente 6. aprila – istaknuto je danas u Sarajevu na pres-konferenciji rukovodstva ASA Bolnice.

 

Direktor projekta ASA Bolnice prof. dr. Rasim Jusufović, direktor ASA Bolnice i voditelj Odjeljenja urologije prof.dr. Mustafa Hiroš, internacionalni medicinski direktor ASA Bolnice prof. dr. Roland Fasol i medicinski direktor ASA Bolnice i voditelj Odjeljenja ginekologije i akušerstva doc. dr. Azur Tulumović predstavili su odjeljenja i usluge, te strategiju i plan rada ASA Bolnice, jedinstvenog medicinskog centra u BiH koji donosi izvrsnost i kvalitet u prevenciji i liječenju.

 

Prof. dr. Jusufović, koji uskoro preuzma ulogu predsjednika Uprave ASA Bolnice, rekao je da je call centar već u funkciji, te da je na web stranici objavljeno koje usluge nude i njihove detaljne opise. Dodao je da će u prvom mjesecu biti fazno otvaranje bolnice, kako bi pokušali pružiti veliki dio usluga pacijentima.

 

Podsjetio je da je ideja za upostavljenje ASA Bolnice plod dugoročne strategije ASA Grupe da unaprijedi zdravstvenu zaštitu u BiH. Moto ASA Grupe, kako je dodao, jeste ulaganje u prosperitet i razvoj BiH.

 

- Pored etabliranih organizacija u okviru ASA Grupe u oblasti finansija, energije, osiguranja, transporta, špedicije i drugih uslužnih djelatnosti, mi danas brojimo oko 20 kompanija sa više od 2.100 uposlenih i jedno od opredeljenja kome teže je ulaganje u zdravstvo. S tim u vezi, ASA Grupacija u ovoj godini osniva jedan novi subholding koji se zove ASA Medical  i ima za cilj da objedini  sve naše zdravstvene usluge, organizacije i institucije pod jadnim krovom – rekao je Jusufović.  

 

 

Osim zgrade ASA Bolnice, na toj lokaciji se nalazi i zgrada ASA Instituta koji služi za razvoj, istraživanje  inovacije, kojim će se pružiti potpuna podršku ljekarima i stručnom osoblju kako bi postali vidljivi u naučnom svijetu.

 

Od samog početka ovog projekta prof.dr. Mustafa Hiroš bio je zagovornik da ova bolnica, kako je rekao, bude univerzitetskog ranga, što je svesrdno podržano kao jedan od ciljeva. Hiroš je posebno potcrtao saradnju sa Medicinskim univerzitetom i Općom bolnicom (AKH) iz Beča, dodajući da je to nešto najbolje što su u pripremnoj fazi uspjeli realizirati.

 

- U fokusu svega ovoga je pacijent i njegovo zdravlje. Svjetska zdravstvena organizacija je u septembru 2020. redefinisala pojam zdravlja. Definisala ga je kao stanje potpunog fizičkog, mentalnog i društvenog  blagostanja, a ne samo odsutnosti bolesti ili nemoći – rekao je Hiroš, dodajući da se nada da će u tom smislu pružiti optimalne usluge budućim pacijentima ASA Bolnice.

 

Akcent je, po riječima prof. dr. Rolanda Fasola, na kvalitetu i nastojanju da se spoje kvalitet i iskustvo kako bi pružili jedno potpuno novo iskustvo za pacijente.

 

Bolnica će imati 180 bolničkih kreveta na osam spratova, 10 operacionih sala, 12 specijalističkih odjeljenja, a pacijenti će na raspolaganju imati gotovo sve medicinske usluge.

 

A koje sve medicinske usluge će nuditi ASA bolnica pogledajte ovdje.

 

 

(FENA/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook