VIŠESTRUKO KORISNA

Pije se u vrijeme ramazana, idealna za post: Znate li šta je Nabeez voda? Ako se ne potroši u roku, pretvara se u alkohol...

Lifestyle15.03.24, 21:17h

Pije se u vrijeme ramazana, idealna za post: Znate li šta je Nabeez voda? Ako se ne potroši u roku, pretvara se u alkohol...
Nabeez treba konzumirati u roku od 12 sati nakon namakanja na sobnoj temperaturi i dva do tri dana ukoliko je u frižideru. Nakon ovog roka će početi fermetirati

 

 


Nabeez/nabidh voda bila je omiljeno piće poslanika Muhameda. Pravi se na jednostavan način, a idealna je za konzumiranje tokom mjeseca ramazan.


Ima alkalizirajuća svojstva, što znači da jača kosti, štiti od hroničnih bolesti, sprečava pojavu kancerogenih ćelija i efikasno izlučuje toksine iz organizma. S obzirom na to da sadrži veću količinu vlakana, također može poboljšati probavu.


Kako se pravi nabeez/nabidh voda


Koristite 12 hurmi bez košpica ili osam kašika suhog grožđa i četiri čaše vode. Hurme ili grožđice namočite u vodu i držite ih na hladnom mjestu.


Prekrijte čaše krpom. Voće ostavite natopljeno osam do 12 sati, a najbolje preko noći. Nakon toga ga možete izmiksati ili jednostavno popiti zaslađenu vodu pa pojesti.


Nabeez treba konzumirati u roku od 12 sati nakon namakanja na sobnoj temperaturi i dva do tri dana ukoliko je u frižideru. Nakon ovog roka će početi fermetirati i pretvoriti se u alkohol, piše Hanuma.ba.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook