Šta kažu iz preduzeća?

Jeste li primijetili da ste dobili samo tri računa KJKP 'Rad': Znači li to da će doći do poskupljenja usluga?

Biznis Klub14.03.24, 14:55h

Jeste li primijetili da ste dobili samo tri računa KJKP 'Rad': Znači li to da će doći do poskupljenja usluga?
O tome da li će doći do povećanja cijena njihovih usluga iz KJKP "Rad" su pojasnili da prijedlog izmjena cijena usluga postoji za fizička i pravna lica

 

 

Da li ste primijetili da su krajem prošle godine, umjesto uobičajene prakse slanja računa za šest mejseci, stigla su samo tri računa za usluge KJKP "Rada"? Zbog čega je promijenjena ta praksa i da li to znači da se očekuje poskupljenje njihovih usluga? Da li nas očekuje još jedan od skoro svakodnevnih udara na sve praznije džepove?

 

Tim povodom obratili smo se KJKP "Rad" i upitali ih o čemu se radi, a oni su za DEPO Portal potvrdili da je dosadašnja praksa, gdje su dva puta godišnje slali račune za svoje usluge, promijenjena. 


- Razlog promjene jeste češća i bolja interakcija sa korisnicima, ujedno i metoda kojom bi se potaknuli korisnici za redovnije izmirivanje obaveza, što za posljedicu direktno ima smanjenje ukupnog broja tužbi koji se svake godine pokrene zbog neplaćenih računa - naveli su iz KJKP "Rad". Korisnike su uputili i na svoje servise za provjeru stanja uplata.


- Građanima, pored dosadašnjih načina provjere stanja računa putem telefona i SMS poruke, korisnici mogu provjeriti stanje računa slanjem generalija na email naplatna@ rad.com.ba ili putem viber aplikacije - pojasnili su iz ovog preduzeća.


O tome da li će doći do povećanja cijena njihovih usluga iz KJKP "Rad" su pojasnili da prijedlog izmjena cijena usluga postoji za fizička i pravna lica, ali je on još uvijek u formi prijedloga. 

 

- Potrebno je da prođe proceduru i na kraju izglasavanje u Skupštini Kantona Sarajevo kako bi stekao uslov da se objavi u Službenim novinama i na taj način postane pravosnažan, međutim, kako smo već rekli da je u formi prijedloga i dok se ne provede potrebna procedura, cijena usluga za fizička i pravna lica prema KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo ostaje nepromijenjena - zaključili su iz ovog komunalnog preduzeća.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook