FOTO/ DRUGI ŽIVOT MONICE LEWINSKY

Svijet je zna kao najomraženiju ljubavnicu: Sada su osvanule njene nove fotke... 'Vau', kako izgleda! Ne liči na sebe...

ŽENA iN02.03.24, 18:44h

Svijet je zna kao najomraženiju ljubavnicu: Sada su osvanule njene nove fotke... 'Vau', kako izgleda! Ne liči na sebe...
Monica Lewinsky je američka aktivistkinja, spisateljica i bivša zaposlenica Bijele kuće. U fokusu javnosti završila je zbog afere s bivšim predsjednikom Billom Clintonom sredinom 90-ih

 

 

Monica Lewinsky zaštitno je lice najnovije kampanje brenda Reformation koja spaja modu s politikom.


Danas poznata kao aktivistkinja i spisateljica, Monica Lewinsky se pojavljuje u novoj kampanji američkog brenda, koja je nastala u saradnji s Vote.org, s ciljem podsticanja ljudi u Americi na glasanje i istovremeno promovisanje najnovije kolekcije odjeće.


Ova neobična saradnja kombinuje političku svijest s modnim izrazom, stavljajući Lewinsky u središte kampanje naziva „Imaš moć“. U njoj se Monica pojavljuje u „nude“ odijelima, vatreno crvenim haljinama i šik naočarima, dok istovremeno naglašava važnost demokratije i individualnog glasa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reformation (@reformation)


Osim što promoviše važnost glasanja, kampanja takođe slavi osnaživanje žena kroz modu, prikazujući kolekciju koja uključuje blejzere, suknje, haljine i drugo, sve izrađeno od održivih materijala.


Kampanja je privukla značajno interesovanje na društvenim mrežama, a ispod objave brenda na Instagramu pojavilo se mnoštvo komentara.


„Smatram da ona nije relevantna više. Niko rođen nakon 1992. ne zna ko je ona“, „Srušila je internet na najbolji mogući način“, „Kao dobro vino je. S godinama sve bolja i bolja“, „Izgleda neverojatno“, „Vau.“


Monica Lewinsky postala je zagovornica protiv nasilja i cyberbullying-a

 

monica-lewinsky-bill-clinton


Monica Lewinsky je američka aktivistkinja, spisateljica i bivša zaposlenica Bijele kuće. U fokusu javnosti završila je zbog afere s bivšim predsjednikom Billom Clintonom sredinom 90-ih. Nakon što je afera postala javna, Lewinsky je dospjela u žižu medijske pažnje, što je imalo veliki uticaj na njen privatni život i karijeru.


U godinama nakon skandala, Lewinsky se preobrazila u zagovornicu protiv nasilja i cyberbullying-a, te često govori o posljedicama javnog sramoćenja i važnosti digitalne privatnosti i sigurnosti. Također piše članke i učestvuje u javnim angažmanima, dijeleći svoje iskustvo kako bi pomogla drugima koji se suočavaju s javnim osudama ili maltretiranjem, prenosi Danas.rs.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook