Kriza na Grbavici

Željo nastavio crni niz i tone sve dublje: Široki Brijeg odnio novu pobjedu

Sport26.02.24, 15:10h

Željo nastavio crni niz i tone sve dublje: Široki Brijeg odnio novu pobjedu
Nakon početnog ispitivanja snaga na prvu priliku čekali smo do 11. minute kada je Mašić zaprijetio, a Vedad Muftić odbranio njegov udarac

 

 

Posljednji susret 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine donio je derbi između Širokog Brijega i Željezničara na stadionu Bare u Čitluku, a na kraju je slavio domaćin sa 2:0 golovima Kuprešaka i Mišića. Tako je Široki Brijeg u svega sedam dana skinuo skalp i Sarajevu i Željezničaru.

 

Nakon početnog ispitivanja snaga na prvu priliku čekali smo do 11. minute kada je Mašić zaprijetio, a Vedad Muftić odbranio njegov udarac.

 

Dvije minute kasnije prijetio je i Ivan Pranjić, ali je i njegov šut zaustavio golman Plavih.

 

Široki je dominirao većim dijelom prvog poluvremena, a u 27. minuti moglo je ponovo biti opasno pred golom Vedada Muftića. Bagarić je uputio veoma dobar centaršut, ali Radinović intervenisao u posljednjem trenutku ispred Lukića.

 

Jedan od rijetkih pokušaja za Željezničar imao je Drljo u 34. minuti, ali je njegov pokušaj otklonila odbrana protivničke ekipe.

 

Pred kraj prvog dijela pokušao je i Prusina, ali je njegov šut otišao preko gola.

Nastavio je Široki u drugom, tamo gdje je stao u prvom poluvremenu, a Lukić je nakon eurogola protiv Sarajeva pokušao još jednom atraktivno pogoditi. Ovoga puta pokušao je Škaricama, ali je Vahid Selimović očistio njegov udarac.

 

Neugodni Mihael Kuprešak je šutirao silovito u 48. minuti, ali je Muftić sjajno intervenisao i loptu izbacio u korner.

 

Inicijativa Širokog nagrađena je u 58. minuti. Nakon odličnog napada tima sa Pecare Marin je odograo na stranu za Kuprešaka koji pogađa mrežu nemoćnog Muftića.

 

Deset minuta kasnije nakon nove kontre Širokog Kuprešak je pokušao pronaći Bagarića, ali je Muftić još jednom intervenisao.

 

Nakon toga su izabranici Dine Skendera svjesno prepustili loptu Željezničaru, ali tim sa Grbavice teško je dolazio do prilike da nešto učini.

 

Široki je u 90. minuti stigao i do drugog gola. Napravili su izabranici Brune Akrapovića pritisak na odbranu gostiju, ali se nakon jedne odbijene lopte Andrija Drljo u želji da je primi okliznuo i praktično spojio Petra Mišića koji je samo nekoliko sekundi ranije ušao u igru, sa golom i matirao nemoćnog Vedada Muftića.

 

Široki Brijeg je nakon ove pobjede 6. na tabeli Premijer lige sa 28 bodova, Željezničar je tek deveti sa 20.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook