Mnogima nejasno

Šta se dešava: FTV izbrisala pa ponovo objavila izjavu nakon Novalićeve tvrdnje da je izmišljena

Mediji27.01.24, 17:17h

Šta se dešava: FTV izbrisala pa ponovo objavila izjavu nakon Novalićeve tvrdnje da je izmišljena
Sa Federalne televizije nisu se oglašavali po ovom pitanju, ali je vidljivo da su danas iz teksta izbrisali spornu izjavu, pa je ponovo objavili

 

 

Fadil Novalić, bivši federalni premijer, oglasio se jutros u vezi sa presudom Apelacionog vijeća Suda Bosne i Hercegovine koje je u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu u slučaju "Respiratori" koja je izrečena u maju prošle godine. Novalić je, između ostalog, naveo i to da je FTV izmislio njegovu izjavu koju su objavili sinoć a koju su prenijeli gotovo svi mediji u našoj zemlji. 

 

- Kulminacija montiranog procesa je fabrikacija moje izjave koju je Federalna televizija sinoć izmislila, a mediji koji su izvodili projekat horski prenijeli - naveo je Novalić.

 

Sa Federalne televizije nisu se oglašavali po ovom pitanju, ali je vidljivo da su danas iz teksta izbrisali spornu izjavu, pa je ponovo objavili.

 

U tekstu na portalu FTV-a prvobitno je danas bila objavljena samo informacija o pravosnažnoj osuđujućoj presudi bez citiranja Novalića, tačnije sinoćnja Novalićava navodna izjava je izbrisana, što se vidi iz screenshota na kojem stoji da je tekst uređivan danas u 12:01 sati. U tom tekstu je samo parafraziran Novalić koji navodno potvrđuje da presudu nije dobio, ali je obaviješten o njoj.

 

Međutim, tekst je ponovo uređivan u 13:12 sati i u njemu se ponovo nalazi sporna Novalićeva izjava u kojoj ga citiraju i gdje on navodno kaže "Da, idem u zatvor".

 

ftv-tekst

 

ftv-tekst-2

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook