NOVA METODA

Kako odčepiti sudoper za 60 sekundi: Zaboravite na sirće i sodu bikarbonu, samo stavite ovo sredstvo iz kupaonice

Auto & Dom18.01.24, 10:17h

Kako odčepiti sudoper za 60 sekundi: Zaboravite na sirće i sodu bikarbonu, samo stavite ovo sredstvo iz kupaonice
Već znate da u ovom slučaju pomažu soda bikarbona i sirće, ali postoji jedno sredstvo za higijenu koje čini čudo za začepljen odvod

 

 

Začepljen odvod na sudoperu, umivaoniku ili kadi je prava noćna mora. Ne samo da sprječava protočnost, već može uzrokovati neugodan miris.


Usluga vodoinstalatera je skupa, pa se sami pobrinite za taj problem. Nije vam potrebna čak ni skupa kemikalija iz trgovina, možete upotrijebite ono što imate u kupatilu.


Već znate da u ovom slučaju pomažu soda bikarbona i ocat, ali postoji jedno sredstvo za higijenu koje čini čudo za začepljen odvod. To je deterdžent za pranje rublja. Enzimi koji se nalaze u prašku za pranje rublja ne samo da razgrađuju masnoću i ulja u vašoj odjeći, već to mogu učiniti i u odvodu.


U posudu od pola litra prokuhale vode dodajte 3 žlice praška za pranje rublja – možete i više ovisno o jačini praška i veličini odvoda. Vruća voda će pomoći da se aktivira deterdžent i uklone okorjele masnoće iz odvode. Ulijte u odvod i pustite da mješavina djeluje pola sata. Zatim pustite vruću vodu da sve ispere.


(Jutarnji.hr/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook