Zanimljivo pitanje

Da li se pored pasa hvataju i ulične mačke u Sarajevu?

Lifestyle10.10.23, 19:04h

Da li se pored pasa hvataju i ulične mačke u Sarajevu?
U Veterinarskoj stanici Novi Grad kažu da ne hvataju mačke

 

 

Na društevnim mrežama pojavile su se informacije kako na području sarajevske Općine Novi Grada pored pasa se uklanjaju i mačke sa ulica, iz naselja, piše Faktor.

 

- Zna li neko tačnu informaciju ko sklanja ulične mačke i gdje da se obratim jer nam je nestalo pet maca u 10 dana sa istog mjesta, mačke koje su godinu dana tu, više ih nema. Čula sam da imaju sad i šinteri za mace pa ako neko zna gdje da se obratim bila bih zahvalna - stajalo je u jednoj od objava.

 

Pojašnjenje je potraženo u preduzeću Lokom pri Općini Novi Grad koje je imalo i higijenski servis.

 

- JP Lokom u okviru svojih redovnih aktivnosti, ne obavlja poslove zbrinjavanja i hvatanja napuštenih životinja. Zbrinjavanje i hvatanje napuštenih pasa sprovodi se u skladu s odredbama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja putem Higijenskog servisa, koji je registrovan kao dio Veterinarske stanice Novi Grad d.o.o. Sarajevo - odgovorili su nam.

 

U Veterinarskoj stanici Novi Grad kažu da ne hvataju mačke.

 

- Ne hvatamo mačke i nikad nismo hvatali mačke, shodno tome ih nigdje i ne odvozimo. Veterinaska stanica Novi Grad u svojoj službi ima registrovan Higijenski servis koji radi po nalogu veterinarske inspekcije, po nalogu općina sa kojima sarađujemo. Po pozivima građana pružamo usluge hvatanja, zbrinjavanja, kastracije, sterilizacije, liječenja i udomljavanja pasa lutalica sa područja kantona Sarajevo - navedeno nam je iz Veterinarske stanice Novi Grad.

 

(DEPO PORTAL/mm)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još