VIDEO/ SNIMAK IZAZVAO RAZLIČITE KOMENTARE

Mladi Tiktoker 'poludi' na pitanje - kako Hercegovci mogu biti Hrvati: 'Nisam ja Bosanac, sad ću vam objasniti...'

Lifestyle02.10.23, 19:08h

Mladi Tiktoker 'poludi' na pitanje - kako Hercegovci mogu biti Hrvati: 'Nisam ja Bosanac, sad ću vam objasniti...'
Moramo primijetiti kako je mladi Tiktoker "zaboravio" reći da je mogao bez problema imati i bh. pasoš, jer je pripadnik jednog od tri spomenuta naroda u Bosni i Hercegovini. Dakle, njegova matična država (jer se izjasnio kao Hercegovac) je BiH i on je bosanskohercegovački državljanin

 

 

 

Hrvoje Dadić je Tiktoker iz Hercegovine koji studira u Splitu. Kaže da "poludi" na pitanje: Kako to da Hercegovci mogu biti Hrvati, pa oni su - Hercegovci?


Zato je snimio video u kojem je, kako kaže, sve lijepo objasnio:
 

- Bosna i Hercegovina je država tri naroda. Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Isto kako imamo tri naroda tako imamo i tri službena jezika. I tako, iako ja živim u Bosni i Hercegovini, nisam Bosanac, odnosno nisam Bošnjak. Imam hrvatsku osobnu, hrvatski pasoš, pričam hrvatski jezik.
U školi sam učio na hrvatskom, a ne na bosanskom - navodi Dadić.


Ipak, moramo primijetiti kako je mladi Tiktoker "zaboravio" reći da je mogao bez problema imati i bh. pasoš, jer je pripadnik jednog od tri spomenuta naroda u Bosni i Hercegovini. Dakle, njegova matična država (jer se izjasnio kao Hercegovac) je BiH i on je bosanskohercegovački državljanin.


Međutim, kao pripadnik hrvatskog naroda može imati i papire Republike Hrvatske.


Pogledajte njegovo objašnjenje koje je izazvalo različite komentare:

 

@hrvojedadic Odgovori @sume ne mogu vjv da ovo moram objašnjavat #fyp #trending #tiktokhrvatska ♬ original sound - hrvojedadic

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 229

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još