NISU MU PREDVIĐALI USPJEŠNU KARIJERU

Ljubavna priča Georgea Clooneyja: Zakleti neženja smisao života otkrio (tek) u 50-tim...

Nedjeljni magazin23.08.23, 18:50h

Ljubavna priča Georgea Clooneyja: Zakleti neženja smisao života otkrio (tek) u 50-tim...
Nakon što je doživio razočarenje u prvom braku, zakleo se da neće imati djecu i da više neće pred oltar, međutim, planove mu je 2013. pomrsila 17 godina mlađa

 

 

Georgeu Clooneyu (62) vjerojatno nisu predviđali holivudsku karijeru i veliki uspjeh, pogotovo kad je kao tinejdžer dobio Bellovu paralizu (op.a. privremena paraliza facijalnog živca), zbog čega mu je jedna strana lica bila ‘oduzeta’. Izazivali su ga u školi zbog ‘čudnog izgleda’, ali iz svega je izvukao i nešto pozitivno. Naučio se šaliti na svoj račun.

 

 

george-clooney-kao-dijete george-clooney-u-mladosti

 
Nakon srednje škole je upisao novinarski fakultet, ali ga nikad nije završio već je sreću isprobao u Hollywoodu. Spavao je kod prijatelja, nije imao ni za autobusku kartu, a na audicije je išao biciklom kojeg je posuđivao. Za život je zarađivao tako što je prodavao ženske cipele, punio police u trgovinama i radio građevinske poslove, jer do onih glumačkih nije mogao doći. Uglavnom su to bile nebitne uloge u nepoznatim sapunicama, prenosi Azra.


Krajem 80-ih bio je u vezi s glumicom Kelly Preston, a onda se oženio s Talijom Balsam. Brak nije dugo potrajao, razišli su se nakon manje od dvije godine, iako je brak finaliziran 1993. Glumac je tada javno rekao kako više nikad neće stati pred oltar i da ne želi imati djecu.

 

George Clooney


S 33 godine dobio je ulogu u seriji ‘Hitna služba’ i zbog toga preko noći dobio status seks simbola, a magazin People ga je 1997. i 2006. godine proglasio najseksepilnijim muškarcem na svijetu. Tada je imao brojne ljubavne veze pa su ga povezivali s Cameron Diaz, Charlize Theron, Lucy Liu


Tek 2013. upoznao je ljubav svog života. Advokatica Amal Alamuddin (45) očarala ga je na prvu, a zaprosio je nakon što su hodali samo 6 mjeseci. Tada je imala 35 godina, a on 52. Napravio im je večeru, upalio radio, natočio šampanjac i sakrio prsten. Nakon što je kleknuo i pitao je hoće li se udati za njega, nije mu odmah odgovorila. Trebalo joj je 25 minuta da mu kaže ‘da’.

 

amal-i-george


Vjenčali su se 2014. u Veneciji, a pozvali su samo porodicu i bliže prijatelje. Tri godine kasnije Amal je rodila blizance, Ellu i Alexandera. Tek kad je postao porodični čovjek, priznao je, shvatio je koliko je njegov život ranije bio prazan.


- Porodica mi je sve. Daju mi osjećaj pripadnosti, dom i bezuslovnu ljubav – sve ono za što sam mislio da bih mogao dobiti od dobre karijere i psa. Amal i ja smo sjajan tim. Nikad se nismo posvađali, imamo divan život. Da mi je neko, kad sam bio mlađi  rekao da će mi se nakon 50-te desiti najljepši dio života, nasmijao bih se jer sam smatrao da sam s 50 zapravo mrtav. Sad mislim da ni sa 60 nisi toliko star. A oko 70. rođendana ću se već malo zamisliti - našalio se glumac.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!