od ponedjeljka do četvrtka u 22:15

Ako ste propustili sjajnu dansku triler seriju: Od 28. avgusta 'Ubistvo' u programu Federalne televizije

Mediji22.08.23, 12:38h

Ako ste propustili sjajnu dansku triler seriju: Od 28. avgusta 'Ubistvo' u programu Federalne televizije
Tokom 20 uzbudljivih dana pratimo tragove i promatramo posljedice gnusnog zločina koji se, izgleda, širi po Kopenhagenu. Kako istraga odmiče, Kopenhagen se otvara kao kineska kutija, puna tajni i borbi za moć

 

 

'Ubistvo' je inovativna triler serija koja u prvoj sezoni ima 20 epizoda, a Federalna televizija će je emitovati od ponedjeljka do četvrtka u 22:15 sati. Nakon toga će se u programu Federalne televizije naći i preostale dvije sezone ove igrane serije. 


Tokom 20 uzbudljivih dana pratimo tragove i promatramo posljedice gnusnog zločina koji se, izgleda, širi po Kopenhagenu. Kako istraga odmiče, Kopenhagen se otvara kao kineska kutija, puna tajni i borbi za moć.

 

serija-ubistvo-bremer-i-hartmann


Sve počinje kada šefica istrage u odjelu za ubistva ima posljednji dan na poslu prije nego započne novo poglavlje u svom životu. Sve samo ne normalna porodica u Vesterbru brine o svom svakodnevnom životu i razmišlja o selidbi, kada se roditelji iznenada nađu u najgoroj noćnoj mori. U isto vrijeme, vrhunski političar uključen je u nemilosrdnu, ali obećavajuću izbornu kampanju. Svi oni postaju dio iste priče dok policija slijedi tragove. Slučaj ubistva je otvoren i počinje potraga za počiniteljem. Tokom 20 intenzivnih dana u novembru, njihovi životi se zauvijek mijenjaju.
 

Zločin i potraga za počiniteljem povezuju vrlo različite ljude u istu sudbonosnu priču. Kako se istraga zaoštrava, posljedice su velikog raspona i sa širokim učinkom; od skrivene agende srednjoškolaca, preko zatvorenog okruženja u imigrantskim krugovima i birokratije u gradskoj vijećnici, do brojnih ljudi, više ili manje vidljivo, uključenih u nemilosrdnu izbornu kampanju.

 

serija-ubistvo-theis-birk-larsen-2


Autori su Emmyjem nagrađeni tim. Søren Sveistrup je idejni tvorac i glavni autor serije, Birger Larsen je reditelj, a Piv Bernth producentica. Vizualni izričaj kreirao je fotograf Eric Kress, dok je Niels Sejer zadužen za scenografiju, a Frans Bak je autor muzike.


Sofie Gråbøl glumi glavnu ulogu zamjenice nadzornika, a Lars Mikkelsen glavnog političara iz Kopenhagena, dok Bjarne Henriksen i Ann Eleonora Jørgensen tumače roditelje u porodici. Ostali glumci su: Søren Malling, Marie Askehave, Bent Mejding, Nicolaj Kopernikus i Michael Moritzen. Nadalje, niz najboljih danskih glumaca pojavljuje se u epizodnim ulogama: Farshad Kholghi, Solbjørg Højfeldt, Troels II Munk, Laura Christensen, Cyron Melville, Laura Drasbæk, Tina Gylling Mortensen, Anne Marie Helger, Ole Boisen, Julie Ølgaard i Peter Gilsfort.


Serija 'Ubistvo' je snimljena u studijima Danske radio-televizije i na lokacijama u Kopenhagenu i okolini. 

 

serija-ubistvo-weber-i-hartmann

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!