'Propusta koliko hoćeš, baš kao i budala'

Rene Bitorajac u šoku, glumac ni kriv ni dužan završio u grčkim vijestima: 'Još nisam dobio poziv za ispitivanje...'

Mediji12.08.23, 14:11h

Rene Bitorajac u šoku, glumac ni kriv ni dužan završio u grčkim vijestima: 'Još nisam dobio poziv za ispitivanje...'
Propusta koliko hoćeš, baš kao i budala. Ali evo mene u grčkom dnevniku. Nisam još dobio poziva za ispitivanje! - napisao je Bitorajac

 

 

 

 

Huliganizam i navijačko nasilje u kojima su sudjelovali zagrebački Bad Blue Boysi tokom kojeg je u Atini ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, navijač AEK-a, udarne su vijesti u hrvatskim, grčkim, ali i regionalnim medijima, a sad se u grčkim vijestima našao i poznati hrvatski glumac Rene Bitorajac.


Naime, grčka televizija svoj prilog o spomenutom zločinu ilustrirala je isječcima iz hrvatskog filma "Metastaze" reditelja Branka Schmidta, u kojemu je Rene 2009. godine glumio Krpu, nasilnog huligana i pripadnika Bad Blue Boysa.


Tim povodom glumac je oglasio na Instagramu:


- Uvijek sam si htio biti u centralnim grčkim vijestima! Nikad ne odustajte od svojih ciljeva, vjerujte u sebe i sve će vam se ostvariti!


Iskreno i duboko osuđujem huliganizam jednako kao i huškanje pa evo i korištenje scena iz igranog (ne dokumentarnog) filma u svrhu propagande, ocrnjivanja i generalizacije.

 

Prisjećam se i gostovanja u Ateni na kojem sam prisustvovao kad je na naše navijače bačen Molotovljev koktel, nikad se na stadionu nisam osjećao nesigurnije. U svoj tragediji ipak se nadam da nož nije bio od nekog Boysa. Svaki pojedinac odgovara za svoje postupke, ali organi reda moraju zastititi ostale!


Propusta koliko hoćeš, baš kao i budala.
Ali evo mene u grčkom dnevniku. Nisam još dobio poziva za ispitivanje! - napisao je Bitorajac na Instagramu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rene Bitorajac (@rene_bitorajac)

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!