VIDEO/ Glumac zapalio društvene mreže

Vuk Kostić izjavom podigao prašinu: 'Stavio bih Berlinski zid između Srba i Hrvata, da se nikada više ne sretnemo!'

Mediji28.07.23, 12:23h

Vuk Kostić izjavom podigao prašinu: 'Stavio bih Berlinski zid između Srba i Hrvata, da se nikada više ne sretnemo!'
Mnogi tviteraši složni su u tome da je pretjerao – te mahom dominiraju negativne reakcije. Drugi pak misle da glumac nije imao lošu namjeru, ali da se nespretno izrazio rekavši da „ne bi dozvolio ljudima da kupe ni krompir na pijaci ukoliko nisu Srbi“

 

 

Popularni srbijanski glumac Vuk Kostić dao je zapaljiv intervju za ruski medij "Sputnjik" koji je izazvao mješovite reakcije na društvenim mrežama. Glumac je izjavio da bi trebalo postaviti "Berlinski zid" između Srba i Hrvata.


- Ja bih stavio Berlinski zid između nas da ne možemo više nikada da se sretnemo... Mislim, da ne bi dolazilo do tih strašnih nesrerća. Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dese velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta više ne razgovaramo. Mi smo najviše krivi, koji smo kao uvijek bili – hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi uvijek hoćemo da se igramo, Hrvati kažu skloni se, a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu - rekao je Vuk Kostić za Sputnjik, prenosi Nova.rs.


- Mene to jako pogađa, ja saosjećam sa žrtvama, to je najprljaviji rat u zadnjih ne znam koliko vijekova, to je bio opšti haos - rekao je Vuk Kostić za pomenuti medij.

 


Zbog izjave koju je dao za ovaj ruski medij, Vuk Kostić izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama. Mnogi tviteraši složni su u tome da je pretjerao – te mahom dominiraju negativne reakcije.


Drugi pak misle da glumac nije imao lošu namjeru, ali da se nespretno izrazio rekavši da „ne bi dozvolio ljudima da kupe ni krompir na pijaci ukoliko nisu Srbi“.


Neke od reakcija možete pogledati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 99

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još