video/ 4. avgusta u klubu Cinemas (Sloga)

Pjesmom 'Najljepši cvijet' Adi Šoše najavljuje prvi veliki solistički koncert u Sarajevu

DEPO CLUBBING27.07.23, 12:34h

Pjesmom 'Najljepši cvijet' Adi Šoše najavljuje prvi veliki solistički koncert u Sarajevu
Adi je sa svojim bendom ovog ljeta imao zapažene i dobro posjećene koncerte u Zagrebu, Trogiru, Daruvaru, Dubrovniku, Mostaru, Bihaću, Podgorici, Nikšiću, a sada je vrijeme za prvi solistički koncert i u Sarajevu

 

 

"Najljepši cvijet" naziv je osmog singla kojim su Adi Šoše i producent Amil Lojo finalizirali prvi album i sa kojim najavljuju prvi veliki koncert u Sarajevu, 4. augusta u klubu "Cinemas" (Sloga). 


- Ako bih morao da izdvojim jednu od svih pjesama koje sam napisao, to bi definitivno bila "Najljepši cvijet". Napisao sam je još prije nekih 10-ak godina i bilo je nekoliko ozbiljnih pjevača koji su bili zainteresovani da je snime, ali pjesma kao da je čekala Adija i mnogo sam sretan što je on na kraju i snimio. Mislim da je ovo pjesma na duge staze i duboko vjerujem da će naći svoj put do slušaoca - ističe autor i producent  Amil Lojo.
 

Adi je sa svojim bendom ovog ljeta imao zapažene i dobro posjećene koncerte u Zagrebu, Trogiru, Daruvaru, Dubrovniku, Mostaru, Bihaću, Podgorici, Nikšiću, a sada je vrijeme za prvi solistički koncert i u Sarajevu. 

 


- Koncert u Sarajevu je svakako veliki izazov i bit će jako lijep pokazatelj u kojoj se fazi trenutno nalazi moja karijera, te kakvim ciljevima treba težiti iduće godine. Očekujem sjajnu atmosferu jer ovo nije prvi put da pjevam u Sarajevu. Dosad je uvijek bilo sjajno, tako da, iskreno, ne očekujem ništa drugačije. Što se ove godine tiče, slobodno mogu reći da je najuspješnija godina moje karijere. Krenula je sa velikim koncertom u Mostaru gdje je bilo preko 7.000 ljudi, imali smo poslije toga jako veliki broj uspješnih koncerata širom Balkana. Izbacili smo tri pjesme koje su sjajno prošle kod publike, osvojio sam drugo mjesto na festivalu Beogradsko proljeće, učestvovao sam i na festivalu Malodije Jadrana, gdje sam premijerno otpjevao četvrtu pjesmu za ovu godinu - "Najljepši cvijet", koju smatram naljepšom pjesmom moje karijere i sa kojom smo kompletirali moj prvi album. Do sada je još uvijek nismo uživo izvodili. Zapravo, publika u Slogi će imati priliku da je prva čuje, što me jako raduje. Sjajna godina je iza mene, jako naporna, ali ekstremno produktivna i to je najbitnije - kaže Adi Šoše.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!