U okviru programa 'Kultura na ulice!'

Koncert Sarajevske filharmonije i Grupe 'Regina' u subotu na Trgu Susan Sontag

Zabava30.06.23, 13:17h

Koncert Sarajevske filharmonije i Grupe 'Regina' u subotu na Trgu Susan Sontag
Direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce kaže da će to biti jedan od koncerata kojima publika rado prisustvuje, a za period do početka naredne sezone planiraju još sličnih programa

 

 

Sarajevska filharmonija i Grupa 'Regina' upriličit će koncert ‘Kad poludimo’, u subotu 1. jula na Pozorišnom trgu Susan Sontag s početkom u 21 sat, u okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo ‘Kultura na ulice!’.

 

Povod za taj koncert je proslava stogodišnjice Sarajevske filharmonije i trideset godina od osnivanja Grupe 'Regina'.
 

Za člana Grupe ‘Regina’ Aleksandra Čovića zadovoljstvo je raditi sa orkestrom kakav je Sarajevska filharmonija, a za subotu navečer najavili su presjek pjesama koje su obilježile njihovu karijeru a publika ih zna i rado sluša.
 

- Kad sam, prije trideset godina, počinjao raditi sa Grupom nisam ni pretpostavljao da će moje pjesme izvoditi ozbiljan orkestar kao što je to Sarajevska filharmonija - kazao je na konferenciji za novinare. Najavio je novi spot grupe ‘Regina’, za pjesmu ‘Dobro je’.
 

Direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce kaže da će to biti jedan od koncerata kojima publika rado prisustvuje, a za period do početka naredne sezone planiraju još sličnih programa.
 

Dirigent Koncerta 'Kad poludimo' je Nenad Tešić, a kao gosti nastupit će muzičara iz regije.
 

Festival "Kultura na ulice 2023!" je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava na javnim prostorima sarajevskih općina, pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!