aplikacija već zabranjena u italiji

Sve više pritužbi: Još jedna zemlja bi mogla da zabrani ChatGPT

Tehno13.04.23, 18:09h

Sve više pritužbi: Još jedna zemlja bi mogla da zabrani ChatGPT
"AEPD razumije da globalne operacije obrade koje mogu da imaju značajan uticaj na prava pojedinaca zahtjevaju koordinisane odluke na evropskom nivou", rekli su iz APED-a za Rojters

 

 


Francuska agencija za zaštitu privatnosti saopštila je da istražuje nekoliko pritužbi na račun ChatGPT-a nakon što je ta aplikacija zabranjena u Italiji.


Iz Francuske agencije za zaštitu privatnosti kažu za Rojters da su primili nekoliko pritužbi na račun aplikacije ChatGPT i da ih istražuju.

 

Prethodno je španska agencija za zaštitu podataka AEPD zatražila od Evropskog komiteta za zaštitu podataka da istraži optužbe na račun aplikacije ChatGPT čiji je vlasnik kompanija OpenAI.

 

"AEPD razumije da globalne operacije obrade koje mogu da imaju značajan uticaj na prava pojedinaca zahtjevaju koordinisane odluke na evropskom nivou", rekli su iz APED-a za Rojters.

 

Dodali su da su upravo zbog toga tražili da pitanje ChatGPT-a bude otvoreno na sljedećoj plenarnoj sjednici Evropskog komiteta za zaštitu podataka.

 

Krajem marta, italijanska agencija za zaštitu podataka saopštila je da je otvorila istragu protiv ChatGPT aplikacije kompanije Open AI zbog sumnje za kršenje pravila za prikupljanje podataka korisnika i da je zbog toga privremeno ograničila korišćenje ličnih podataka italijanskih korisnika, prenosi b92.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!