Sam se prijavio policiji

Pas uletio u dvorište među djecu, komšija ga uzeo i objesio

Hronika03.08.22, 11:46h

Pas uletio u dvorište među djecu, komšija ga uzeo i objesio
Iz Policijske uprave saopštili su, navodeći inicijale, da se N. A. sam prijavio policiji da je udavio komšijinog psa

 

 

N.A. iz Teslića prijavio je juče policiji u Tesliću da je udavio psa pitbula, koji je vlasništvu N.M., jer je, kako je naveo, pas napao njegovog devetogodišnjeg sina, rekli su u Policijskoj upravi Doboj.

 

Naime, Policijskoj stanici Teslić juče je oko 21,10 časova prijavljeno je da je na području ove opštine više osoba verbalno napalo lice inicijala M.A.  i njegovo društvo dok su bili kod  N.M. a potom da su objesili psa pasmine pitbul. 


 
“Istog dana oko 21,15 časova, obratilo se lice inicijala N.A. koje je prijavilo da je udavilo psa vlasništvo lica inicijala N.M.  iz razloga što je isti u dvorištu njegove porodične kuće napao njegovog devetogodišnjeg sina”, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj, prenose mediji.


 
O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela mučenje i ubijanje životinja.

 

Nenad Aleksić priveden je zbog sumnje da je objesio psa Nedeljka Markuljevića koji se otrgnuo s lanca i uletio među djecu, potvrđeno je Glasu Srpske.



Kako se saznaje, Aleksić i Markuljević su komšije, a sve se desilo u mjestu Đulić kod Teslića. U napadu niko od djece nije povrijeđen.

 

Iz Policijske uprave Doboj saopštili su, navodeći inicijale, da se N. A. sam prijavio policiji da je udavio komšijinog psa.

 

– U utorak u večernjim časovima policija prijavu da je pas “put bul” u vlasništvu N. M. uletio u dvorište osumnjčenog te napao njegovon maloljetnog sina – saopšteno je iz polciije.


 
Izvor blizak slučaju rekao je za “Glas” da je policija istu noć pet minuta prije primila prijavu od Miroslava Aleksića da je njega i njegove prijatelje napalo više, za sada, nepoznatih osoba.

 

– Miroslav Aleksić je policiji prijavio da su njega i njegove prijatelje napale nepoznate osobe dok su bili u dvorištu kod Nenada Markuljevića, te da se za to vrijeme njegov pas otkinuo s lanca i uletio u komšijsko dvorište. Tamo se nalazilo više djece koja su se igrala, a kada je pas uletio počeli su da vrište i bježe – rekao je sagovornik, javlja Glas.


 
Dodaje da je u dvorište instiktivno izletio Nenad Aleksić, otac jednog od djeteta koje se igralo u momentu kada je razjareni pas utrčao.

 

– Otac je u vjerovatno u afektu uzeo psa za lanac. Ne zna se da li ga je zadavio u dvorištu ili negdje drugo, ali kada je policija izašla na teren psa su pronašli obješenog na drvetu u okolini – pojašnjava izvor blizak slučaju.

 

Ističe da je o oba slučaja obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu mučenje i ubijanje životinja, te da će danas svjedoci biti ispitani o okolnostima ovog slučaja.

 

(DEPO PORTAL/dg/Foto:Ilustracija)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još