91-godišnjak u problemima

U Brazilu uhapšen Bernie Ecclestone, policija pronašla pištolj kod bivšeg prvog čovjeka Formule 1

Hronika26.05.22, 16:54h

U Brazilu uhapšen Bernie Ecclestone,  policija pronašla pištolj kod bivšeg prvog čovjeka Formule 1
Ecclestone je priznao da posjeduje pištolj, ali je rekao da nije bio svjestan da mu se nalazi u prtljazi

 

 

Bivši prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone uhapšen je u brazilskom Sao Paolu u srijedu navečer zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Pri ulasku u privatni zrakoplov za Švicarsku, osiguranje je kod 91-godišnjeg Britanca u prtljazi otkrilo pištolj koji nije bio prijavljen.

 

Ecclestone je priznao da posjeduje pištolj, ali je rekao da nije bio svjestan da mu se nalazi u prtljazi, a prema pisanju brazilskih medija, pištolj je pronađen u džepu košulje i nije bio napunjen. Policiji je rekao da je pronađeno oružje kupio od mehaničara iz Formule 1 prije pet godina, a da ga je sve to vrijeme čuvao na jednom od svojih posjeda u Brazilu. Nakon hapšenja, platio je kaucijui pušten je na slobodu, odnosno, na put prema Švicarskoj.

 

U Brazilu se susreo sa Nelsonom Piquetom, bivšim vozačem i prvakom Formule 1 iz 1981., 1983. i 1987. Ecclestoneova supruga Fabiana rođena je Brazilka, a u prošlosti je obavljala dužnost potpredsjednice FIA-e (Međunarodna automobilistička federacija).

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!