FOTO&VIDEO/ Nakon tri decenije

Evo gdje je i kako danas izgleda Ivana iz Čolinog spota 'Čaje šukarije'

Nedjeljni magazin21.02.22, 11:18h

Evo gdje je i kako danas izgleda Ivana iz Čolinog spota 'Čaje šukarije'
Prije nego što je pjevala u spotu Zdravka Čolića, Ivana Legin je glumila u kultnom filmu “Kuduz”, a onda je nesala sa javne scene

 

 

 

Kada se devedesetih godina pojavio spot Zdravka Čolića “Čaje šukarije”, sve je osvojila djevojčica koja se u njemu pojavljuje i koja pjeva stihove “Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato, rekla sam mami kad porastem, udaću se za tebe, zato rastem i rastem i jedva čekam da porastem”.

 

Ivana se od tada nije pojavljivala u medijima, iako su prošle tri decenije otkad je svojila publiku u regionu, a nju je zadesila tužna izbjeglička sudbina.

 

 

Naime, prije nego što je pjevala u spotu Zdravka Čolića, Ivana Legin je glumila u kultnom filmu “Kuduz”, a onda je nesala sa javne scene.

 

Iako joj je karijera još kao djevojčici, koju cijela bivša Jugoslavija i danas pamti, krenula uzlaznom putanjom, sve je prekinuo rat, zbog čega je ona morala da se preseli u Australiju, kao i mnoge duše koje su tražile svoje parče mira. Ivana je u Australiji dobila nekoliko uloga, ali su, kako je otkrila, one bile amaterskog tipa.

 

 

Ona trenutno živi u Australiji i bavi se režijom, produkcijom i marketingom.

 

 

Nakon izbijanja rata, Ivana je iskusila izbjeglički život, pa se i danas sjeća svega što je preživjela.

 

-Izbjeglištvo je išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije, pa tek onda do Australije. Kao i svima ostalima koji su lutali svijetom pokušavajući da nađu svoj kutak mira i sigurnosti, bilo je nemirno, nesređeno i nestabilno. Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju sa novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali ovakva iskustva definitivno jačaju. Mali ožiljci će uvijek biti prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekujemo. Međutim, na to gledam kao na proživljeni život i kad taj ožiljak zasvrbi, samo me podsjeti da sam u 33 godine preživjela nešto što mnogi nisu sa 90 – rekla je Ivana u jednom intervjuu.

 

 

 

(Objektiv.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još