Napad na ustavni poredak

Tužilaštvo BiH ne vrši pretres već izuzima određene dokumente Vlade RS, NSRS i više političkih partija

Hronika22.12.21, 12:46h

Tužilaštvo BiH ne vrši pretres već izuzima određene dokumente Vlade RS, NSRS i više političkih partija
Ne radi se o pretresanju prostorija ili osoba kako je objavljeno u pojedinim medijima, nego isključivo o izuzimanju predmeta u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku BiH, pojašnjeno je danas iz Tužiteljstva BiH

 

 

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je u skladu sa zakonom, prema sudu uputilo zahtjev, te je Sud BiH izdao naredbu za izuzimanje određene dokumentacije Vlade RS, NSRS i više političkih partija, a u okviru predmeta u kojem postupa Tužiteljstvo BiH.

 

Dakle, ne radi se o pretresanju prostorija ili osoba kako je objavljeno u pojedinim medijima, nego isključivo o izuzimanju predmeta u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku BiH, pojašnjeno je danas iz Tužiteljstva BiH.

 

U izvršenju naredbe postupa SIPA BiH, navode iz Tužiteljstva BiH te dodaju kako više informacija ili detalja, ne mogu davati.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!