VIDEO/ Istraga o istrazi

Advokat Karkin: Slijede nova hapšenja, Dženan Memić nema povrede iz saobraćajnog udesa

Hronika07.06.21, 14:00h

Advokat Karkin: Slijede nova hapšenja, Dženan Memić nema povrede iz saobraćajnog udesa
Jedna je kritična povreda na glavi, i nije karakteristična za saobraćajni udes

 

Mnogo je porodica u našoj zemlji koje čekaju pravdu, a jedna od njih je i porodica Memić. Danas su na O2 u Sunčanom jutru ugostili i branioca Ljube Seferovića kao i njegovog oca Bekrije, advokata Rusmira Karkina.

 

Seferovići nisu svjedočili pred državnim Tužilaštvom, kaže Karkin, to je pogrešna informacija.

 

- Jedno od njegove maloljetne djece imalo je poziv za saslušanje u Tužilaštvu. Svjedočenje se nije desilo i ne znam da li će se desiti. Njegova je odluka da li će se odlučiti na davanje iskaza u ovom posebnom predmetu koji se vodi vezano za istragu rahmetli Dženana Memića, kaže Karkin.

 

Na kraju će doći do oslobađajuće presude u odnosu na Ljubu i Bekriju Seferovića.

 

- Tvrdim, i imam tu mogućnost da tvrdim, jer sam vrlo dobro upoznat sa predmetom i činjenično u dokazima nema mogućnosti da se ti ljudi proglase krivim, da su kritične noći autom povrijedili Dženana od kojih povreda je preminuo. Dženan Memić nema povrede iz saobraćajnog udesa. Jedna je kritična povreda na glavi, i nije karakteristična za saobraćajni udes. Smatram da bi Vrhovni sud aspolutno trebao, nakon navedenog postupka, da donese oslobađajuću presudu, smatra Karkin.

 

Cilj istrage je da se utvrdi da se dođe do krivaca koji su zataškavali ubistvo.

 

- To je istraga vezana za istragu. U razgovoru sa tužiocem koji je krajnje ozbiljno prišao provođenju istrage, i prema njegovim riječima došao je do takvih podataka i informacija da se sasvim realno može očekivati procesuiranje mnogih lica, ističe Karkin.

 

Pogledajte šta je poručio advokat Karkin.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još