DEPO ANKETA - IZBORI 020

Bitka za Novi Grad: Sanela Prašović pobijedila favorite Delića i Efendića

Front08.11.20, 10:14h

Bitka za Novi Grad: Sanela Prašović pobijedila favorite Delića i Efendića
DEPO Puls istražuje raspoloženje javnosti uoči predstojećih lokalnih izbora u BiH. U ovoj anketi bavimo se stanjem u Općini Novi Grad, gdje se bitka vodi između dosadašnjeg načelnika Semira Efendića (SDA), Sanele Prašović Gadžo (SBB) i Adnana Delića (NiP-SDP-NS-NBL)

 

DEPO Portal objavljuje anketu u kojoj možete glasati za vašeg favorita  za načelnika Općine Novi Grad.

 

 Sama anketa je imala rijetko uzbudljiv tok i koja se završila sa 1000-tim glasom u sitne noćne sate. Izborni štabovi SBB-a i "Četvorke" su, po svemu sudeći, mobilizirali svoje članstvo i simpatizere na društvenim mrežama, te se do posljednjeg trenutka vodila rovovska anketna borba između Sanele Prašović-Gadžo i Adnana Delića. Bio je važan svaki glas i na kraju je kandidatkinja SBB-a dobila 364 glasa (ili 36,4 posto), dok je Delić imao tek tri glasa manje - 361 (ili 36,1 posto).

 


Dosadašnji načelnik Semir Efendić (SDA) dobio je tek 274 glasa (ili 27,4 posto).

 

Iako ove ankete DEPO Pulsa, ograničene na čitaoce DEPO Portala, mogu samo ukazivati na trendove u političkoj javnosti uoči predstojećih lokalnih izbora, očito je da će se u najbrojnijoj sarajevskoj općini ova tri kandidata grčevito boriti za svaki glas, te je u njoj pitanje pobjednika potpuno neizvjesno.

 

Hvala čitaocima na učešću u našoj predizbornoj anketi.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook