U 47. godini

Preminuo legendarni bh. rukometaš Edhem Sirćo

Hronika28.10.20, 13:20h

Preminuo legendarni bh. rukometaš Edhem Sirćo
Ljubitelji rukometa pamte ga po sjajnim partijama, kako u dresu reprezentacije, tako i u dresu visočke i sarajevske Bosne

 

Legendarni bosanskohercegovački rukometaš i trener Vogošće Edhem Sirćo preminuo je danas u 47. godini od posljedica infarkta.

 

Sirćo je dugo vremena bio standardni bh. rukometni reprezentativac, a nakon što je završio karijeru otisnuo se u trenerske vode.

 

Ljubitelji rukometa pamte ga po sjajnim partijama, kako u dresu reprezentacije, tako i u dresu visočke i sarajevske Bosne.

 

Igrao je na poziciji desnog beka, a osim što je nastupao za RK Bosna Visoko, igrao je i za RK Bosna Sarajevo, HRK Izviđač i RK Sloga Doboj. U svojoj karijeri igrao je više puta rukometnu Ligu prvaka, EHF CUP i Challenge CUP, te je više puta osvajao rukometno prvenstvo BiH i Kup BiH.

 

"Nažalost informacija je tačna. Svi smo u klubu šokirani i to je sve što sada možemo reći", rekao je predsjednik Vogošće Feto Kadrić.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!