Tužilaštvo KS predložilo pritvor

Službenik Addiko banke primio dar u iznosu od 5.000 KM

Hronika19.08.20, 15:45h

Službenik Addiko banke primio dar u iznosu od 5.000 KM
Kako je Feni rečeno u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, takva mjera predložena je zbog razloga opasnosti uticaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela

 

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo ispitao je osumnjičenog službenika Addiko Banke Sarajevo zbog postojanje osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi te Općinskom sudu u Sarajevu predložio određivanje mjere pritvora.

 

Kako je Feni rečeno u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, takva mjera predložena je zbog razloga opasnosti uticaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

 

Tokom istrage je utvrđeno da je osumnjičeni u julu i augustu ove godine ostvario kontakt s klijentom banke i da je od njega tražio da mu za zatvaranje kredita u iznosu od oko 30.000 KM da dar u iznosu od 5.000 KM, s tim da na ime zatvaranja kredita samo uplati iznos od 20.000 KM.

 

Time je, kažu u Tužilaštvu KS, službenik pribavio sebi dar u iznosu od 5.000 KM.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!