Treća sedmica blokade društvenog života

U Italiji nastavljen trend opadanja broja novozaraženih, rekordan broj izliječenih

Hronika30.03.20, 19:42h

U Italiji nastavljen trend opadanja broja novozaraženih, rekordan broj izliječenih
Italija je u ponedjeljak ukupno potvrdila 4.050 novozaraženih, čime je ukupan broj porastao na 101.739, i ta zemlja je još uvijek evropski epicentar epidemije i na drugom je mjestu u svjetskim okvirima odmah iza SAD

 

Italija nastavlja da registrira pad stope novozaraženih slučajeva koronavirusom, istovremeno potvrđujući rekordan broj izliječenih, dok ta zemlja ulazi u treću sedmicu blokade društvenog života.

 

Još 812 ljudi preminulo je u proteklom danu, čime je ukupan broj umrlih od epidemije u Italiji porastao na 11.591 i održao je njenu poziciju kao zemlje s najviše umrlih u epidemiji.

 

Italija je u ponedjeljak ukupno potvrdila 4.050 novozaraženih, čime je ukupan broj porastao na 101.739, i ta zemlja je još uvijek evropski epicentar epidemije i na drugom je mjestu u svjetskim okvirima odmah iza SAD.

 

Epidemiolozi tvrde da je stvarni broj italijanskih slučajeva, ipak, od pet do deset puta viši od zvanične brojke, ali da ti slučajevi nisu uračunati jer Italija liječi samo one pacijente s teškim simptomima. Od ukupnog broja zaraženih, 14.620 je proglašeno izliječenim, uključujući rekordnih 1.590 u proteklom danu, prenosi Associated Press.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!