ZAHTJEV UPUĆEN VLADI KS

Bila je šefica, pronevjerila novac: SDA, DF i SBB traže smjenu bivše direktorice Pazarića iz UO 'Sarajevo-šuma'

Front22.11.19, 15:27h

Bila je šefica, pronevjerila novac: SDA, DF i SBB traže smjenu bivše direktorice Pazarića iz UO 'Sarajevo-šuma'
Nakon što su Vlada FBiH, Tužilaštvo i inspekcije poduzele korake po pitanju Zavoda Pazarić, očekujemo i od Vlade KS da postupi isto - ističe se u saopštenju SDA

 

 


Šef Kluba zastupnika SDA Mahir Dević uputio je danas inicijativu za smjenu članice Nadzornog odbora KJP 'Sarajevo-šume' Zarfe Dupovac, koja je bila direktorica i šefica računovodstva Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.


U obrazloženju inicijative Dević se poziva na presudu Općinskog suda u Sarajevu kojom je Dupovac osuđena zbog pronevjere novca u Zavodu Pazarić u vrijeme dok je bila direktorica i šefica računovodstva.


Dalje se navodi da je Dupovac kao rukovodilac Zavoda Pazarić usmenim putem donijela odluke o nabavci robe i izvođenju građevinskih radova za firmu "Tisa promet" iz Hadžića čiji je vlasnik njen suprug Redžo Dupovac


"Samo imenovanje osobe, koja je osuđena za pronevjeru novca u Pazariću i koja nosi značajnu odgovornost za sve što se dešavalo u toj ustanovi proteklih godina, predstavlja ozbiljno narušavanje moralnog kodeksa i institucija KS" - navodi se u inicijativi.


"Zato tražimo da Vlada KS i Skupština KS pokrenu hitnu smjenu Zarfe Dupovac, kao i da ministar komunalne privrede KS Haris Bašić nadležan za rad Sarajevo-šuma uputi izvinjenje javnosti zbog ovog propusta" - zaključuje se u inicijativi.


Nakon što su Vlada FBiH, Tužilaštvo i inspekcije poduzele korake po pitanju Zavoda Pazarić, očekujemo i od Vlade KS da postupi isto.


U toku su konsultacije sa klubovima zastupnika u Skupština KS. Podršku inicijativi je već potvrdio Klub Demokratske fronte (DF) i Saveza za bolju budućnost (SBB), a očekuje se podrška i drugih klubova - navodi se u saopštenju SDA.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!