Dok se čekaju nalazi

Završen uviđaj na Stupu: Požar u garaži namjerno podmetnut?

Hronika10.11.19, 20:00h

Završen uviđaj na Stupu: Požar u garaži namjerno podmetnut?
Postupajuća tužiteljica naložila potrebna vještačenja, kao i obdukciju tijela stradalog stanara

 

Uviđaj na mjestu požara koji je rano jutros buknuo u podzemnoj garaži stambenog kompleksa Tibra 2 na Stupu je završen, a zasad još nije zvanično poznato šta ga je izazvalo.

 

Kako je za Faktor kazao Alem Hamzić, službenik za informisanje Tužilaštva KS, postupajuća tužiteljica naložila je vještačenja po vještacima protivpožarne, elektro i građevinske struke, a naložena je i obdukcija tijela stanara koji je stradao najvjerovatnije zbog gušenja dimom.

 

Riječ je, inače, o čovjeku koji je imao oboljenje pluća. 

 

- Nakon što Tužilaštvo zaprimi nalaze vještaka, moći ćemo se zvanično očitovati o uzrocima požara - kazao je Hamzić.

 

Faktor nezvanično saznaje da prvi rezultati uviđaja ukazuju da se najvjerovatnije radi o namjerno podmetnutom požaru, ali dok ne budu završena sva vještačenja, to iz policije i Tužilaštva ne mogu potvrditi. 

 

Također saznajemo da je jedan od vlasnika vozila koja su izgorjela ranije dovođen u vezu sa poslovima s drogom, zbog čega je privođen u jednoj od akcija sarajevske policije. 

 

Međutim, ni iz policije niti iz Tužilaštva ne mogu komentirati eventualnu povezanost te činjenice sa jutrošnjim požarom, koji je, nažalost, rezultirao smrću stanara zgrade. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!