BEOGRAD

'Čudotvorno mlijeko' Ivana Ramadana najbolji film s ekološkom tematikom

Arhiva11.10.10, 15:42h

Film bh. animatora Ivana Ramadana "Čudotvorno mlijeko" je na 7. evropskom filmskom festivalu Balkanima, u Beogradu, nagrađen nagradom za najbolji film s ekološkom tematikom

ivan ramadanFilm "Čudotvorno mlijeko" nastao je kako kaže režiser, producent i animator Ivan Ramadan  na osnovu  priče iz  neobjavljene knjige kratkih, maštovitih pričica za djecu "Bubnjari iz Dijamantne šume" rano preminulog književnika i novinara Harija Ramadana.

U produkciji "Elias Veskot" i u suradnji s BHT-om trebao bi biti snimljen serijal kratkih animiranih filmova.

 "Čudotvorno mlijeko" je priča o vodenim krijesnicama, šarenim kravama, malim drvenim kućama, čarobnoj rijeci i nekim ćudljivim ljudima ne previše svjesnim toga svega.

"Čudotvorno mlijeko" je drugi film Ivana Ramadana i rađen je tehnikom 2D animacije.

Ivan Ramadan rođen je 1985. Živi u Sarajevu, gdje studira Arhitektonski fakultet.

Ramadan je  svoj prvi animirani  film "Tolerantia" uradio 2008.,a koji postiže veliki uspjeh u Bosni i Hercegovini i širom svijeta, te postaje prvi samostalni 3D animirani film produciran u BiH. Film je dobio sedam nagrada među kojima je "Srce Sarajeva" za najbolji kratki film na Sarajevo film festivalu 2008., te nominacija za najbolji evropski kratki film Evropske filmske akademije (EFA) 2008. Film je prikazan u oficijelnim selekcijama 35 festivala u svijetu, uključujući Japan, SAD i Južnu Afriku te na brojnim drugim događajima.

(FENA/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook