Objavila svoju sliku uz datum rođenja i predstojeće smrti

Komičarka se oprostila od voljenih na Facebooku, pa izvršila samoubistvo: 'Zbogom i hvala vam'

Hronika14.10.19, 10:05h

Komičarka se oprostila od voljenih na Facebooku, pa izvršila samoubistvo: 'Zbogom i hvala vam'
Onima koji su ljuti na mene: molim vas, oprostite mi. Onima koji se pitaju da li su me iznevjerili: niste. Svima vama koji se osjećaju kao da sam ih ja iznevjerila: jesam i žao mi je i nadam se da ćete me pamtiti po boljim vremenima i u ljepšem svjetlu, napisala je Dorman

 

 

Komičarka i transaktivistkinja Daphne Dorman izvršila je samoubistvo u 45. godini.

 

Glumica Daphne Dorman objavila je oproštajnu poruku na svom Facebook profilu, gdje se oprostila od voljenih, a potom izvršila samoubistvo.

 

Daphne je imala 44 godine, a na profilu je objavila sliku sebe uz datum rođenja i potom predstojeće smrti - "30. april 1975-11. oktobar 2019".

 

Pored toga je uputila i oproštajnu poruku:

 

"Zbogom i hvala vam svima. Izvinite. Razmišljala sam mnogo o ovome prije ovog jutra. Kako kažeš 'zbogom' i 'izvini' i 'volim te' svim divnim dušama koje poznaješ? Posljednji put, ne postoji pravi način. To je sve što sam zaključila iz tih misli", napisala je ona i dodala:

 

"Onima koji su ljuti na mene: molim vas, oprostite mi. Onima koji se pitaju da li su me iznevjerili: niste. Svima vama koji se osjećaju kao da sam ih ja iznevjerila: jesam i žao mi je i nadam se da ćete me pamtiti po boljim vremenima i u ljepšem svjetlu. Sve vas volim i žao mi je. Molim vas, pomozite mojoj kćerki Naji da razumije da ovo nije njena krivica. Molim vas, podsjetite je da sam je voljela svakim atomom mog bića."

 

Daphnina sestra je potvrdila smrt komičarke, kao i društvo aktivista transrodnih osoba. Nije poznat način na koji je izvršila samoubistvo.

 

Prije nego što je započela karijeru u šou-biznisu, Daphne je bila uspješni softverski inženjer.

 

(Mondo.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!