SJEĆATE LI SE MIRZE USTAMUJIĆA

Nekad je bio mlada perjanica SBB-a, a onda je preko noći nestao sa javne scene: Čini se da mu je bolje bez politike?

Biznis Klub20.09.19, 21:10h

Nekad je bio mlada perjanica SBB-a, a onda je preko noći nestao sa javne scene: Čini se da mu je bolje bez politike?
Nakon epizode u politici, a gdje je od 2010. do 2015. bio član Parlamenta FBiH, Ustamujić se vratio u tehnološki biznis u kojem je i ranije bio angažovan pa je postao predsjednik Uprave Asseco SEE, dobavljača za finansijsku industriju

 

 

Sjećate li se mladog, agilnog, mnogi će reći i vrlo agresivnog političara iz redova Saveza za bolju budućnost, Mirze Ustamujića, koji se prije nekoliko godina nezustavljivo penjao ka političkom vrhu. 


A onda je, čini se, još brže sa njega pao i potpuno nestao sa političke scene u BiH... Utjehu je našao u biznisu i novim poslovnim izazovima.  


Mirza Ustamujić, predsjednik Uprave kompanije Payten, u vlasništvu Asseco Group, ima novu poslovnu ulogu, objavio je Ustamujić na svom Linkedin profilu, piše Indikator.ba.


On je obznanio da je osnivač i predsjednik uprave Griffin Consulting d.o.o. Sarajevo.
Prema informacijama iz sudskog registra, Griffin Consulting osnovan je sa početnim kapitalom od 3.000 KM.


Nakon epizode u politici, a gdje je od 2010. do 2015. bio član Parlamenta FBiH, Ustamujić se vratio u tehnološki biznis u kojem je i ranije bio angažovan pa je postao predsjednik Uprave Asseco SEE, dobavljača za finansijsku industriju.


Nakon toga, preselio se na mjesto predsjednika uprave Paytena, firme koja je nastala iz Payment biznisa Asseco SEE kompanije u Bosni i Hercegovini.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još