Uznemirujući video iz Barajeva

Objavljeni šokantni snimci na kojima nasilnice šamaraju djevojčicu: Prijeti im isključenje iz škole, a za roditelje novčana kazna

Hronika17.09.19, 07:57h

Objavljeni šokantni snimci na kojima nasilnice šamaraju djevojčicu: Prijeti im isključenje iz škole, a za roditelje novčana kazna
Jedna od batinašica, kao i djevojčica koja je pretrpjela nasilje, i to ko zna koliko puta, jer je naknado objavljeno još snimaka na kojima prima šamare – učenice su Srednje škole Barajevo

 

Nasilnice iz Barajeva, koje su se brutalno iživljavale nad vršnjakinjom (15), najvjerovatnije čeka isključenje iz škole, a njihove roditelje novčana kazna do 100.000 dinara.


Podsjetimo, još jedan slučaj vršnjačkog nasilja uznemirio je javnost u petak, kada je na društvenim mrežama osvanuo jeziv snimak dvije devojčice koje šamaraju i maltretiraju treću, znatno sitniju.

 

Jedna od batinašica, kao i djevojčica koja je pretrpjela nasilje, i to ko zna koliko puta, jer je naknado objavljeno još snimaka na kojima prima šamare – učenice su Srednje škole Barajevo.

 

Druga grubijanka pohađa jednu od zvezdarskih srednjih škola, prenijeli su mediji, a na mrežama se može naći i informacija da boravi u učeničkom domu.

 

Prema Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja ukoliko je učenik nasilan prema vršnjacima, kazna prijeti i roditeljima, odnosno starateljima, a iznosi između 5.000 i 100.000 dinara, piše Kurir.

 

Što se tiče nasilnih djevojčica, zvanična odluka o njihovoj sudbini još nije donijeta niti poznata javnosti, ali tumačeći zakon, nema sumnje da ih čeka isključenje iz škole.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još