FOTO/ SARAJEVO - CENTAR REGIONA

Blic šetnja kroz 25. SFF: Perje, mišice, silikonke, ćilim, malo folk - malo rock, reperi... Ludilo!

Zabava21.08.19, 14:07h

Sarajevo je centar regiona za vrijeme SFF-a... Glavni grad BiH osam dana živi od 0-24 sata. No, ima tu svega, nekima se sviđa, nekima baš i ne

 

 


Sarajevo Film Festival tradicionalno svake godine pored odličnih filmskih sadržaja i brojnih glumačkih zvijezda na crvenom tepihu, donosi i odličnu zabavu za svačiji ukus. Tokom osam festivalskih dana na nekoliko atraktivnih lokacija u gradu organiziraju se muzički događaji, a slobodno se može reći da glavni grad BiH tokom ovih osam dana živi od 0-24 sata.


Jedan od najposjećenijih nastupa sigurno će biti veliki party ispred Vječne vatre 23. augusta na kojem će nastupiti DJ Solomun, a zabava će biti nastavljena u Domu mladih.


Jedno od centralnih mjesta dobrog provoda i ove godine je Skenderija, koja godinama ima epitet jednog od najinteresantnijih dijelova Sarajeva u vrijeme SFF-a. Na pješačkom mostu Skenderija, poznatom kao Eiffelov most, posjetitelji ovih dana uživaju u manifestaciji sensation bridge, u okviru koje su nastupili ili će tek nastupiti Bombaj Štampa, Makao Band, Gramophonedzie, Sax 'n' Groove, Letu Štuke, After Affair, TBF i Perpetuum Mobile.


Na Sarajevo Festival Dance Stageu u Domu mladih posjetioce će večeras rasplesati Baggi, Divolly&Markward, Drop Department, Pessto... Ljubitelji sevdaha do 25. augusta mogu uživati na Žutoj tabiji, gdje koncerte održava odlični interpretator sevdaha, sazlija Jusuf Brkić. Također tradicionalno i Summer Lounge na platou Skenderije u vrijeme SFF-a organizuje odlične i dobro posjećene zabave.


Brojni sarajevski klubovi i lokali ovih dana nude atraktivne muzičke sadržaje. Već godinama jedna od centralnih mjesta na kojima se okuplja veliki broj domaćih i stranih gostiju tokom SFF-a, a gdje je već od 21 sat pa sve do duboko u noć teško naći mjesto jesu City Loungeu, Tesla i Cheers, čiji su vlasnici uspješni bh. sportisti Denis i Dado Stojnić.

 
Za nešto mlađu populaciju i ove godine nastavlja se serija partija u gradskom tramvaju Jägermeister Party Tram, koji u vrijeme trajanja SFF-a svakodnevno kreće sa tramvajskog stajališta u ulici Hamze Hume na Skenderiji.
 

Park Hastahana za vrijeme SFF-a je mjesto dobrog i kvalitetnog muzičkog programa. Zoster, Konvoj, Aida Trio, Gonzo, Gitarinet Trio, Dizbee Jazz Trio, Alen Lemešević & Music Theatre, Gelato Sisters, Gordan Dizdarević Grk, Pochko & New Primitives Songs, Duo Beća & Faja, Haris & Merima, Zuban samo su neki od bendova ili pjevača koje je publika čula ili će čuti na ovom mjestu do kraja SFF-a.

 
Oni koji, pak, preferiraju popularni pop folk mogu uživati u klubu My Face. Naime, u ovom ugostiteljskom objektu za vrijeme SFF-a goste su zabavljali Seka Aleksić i Slađana Mandić, a u četvrtak ih očekuje nastup MC Stojana...


Brojna poznata lica iz BiH i cijelog regiona posljednjih dana su prošetala crvenim ćilimom ispred Narodnog pozorišta. Njihove toalete, lijep i njegovan izgled su ono što plijeni pažnju javnosti i medija, a za to su najčešće zaduženi domaći dizajneri i frizeri, među kojima se ističe Elvir Bajrić, koji je sarađivao sa mnogim svjetskim zvijezdama. Gosti prijestonice slažu se u činjenici da je Sarajevo za vrijeme SFF-a centar regiona. I Bosanci i Hercegovci koji žive u dijaspori godišnje odmore planiraju prema SFF-u. Svi oni žele da osjete djelić festivalske atmosfere u glavnom gradu BiH.

 

25-sff-15


Hurem Avdić, uspješni Bosanac koji živi i radi u Beču kao menadžer u osiguravajućem društvu “Niederösterreichische Versicherung” sretan je zbog činjenice da se iz Sarajeva šalje jedna lijepa slika.


- Sve pohvale organizatorima. SFF je događaj za koji se čuje širom svijeta. Često me prijatelji Austrijanci pitaju za ovu veliku filmsku smotru i mnogi su dolazili u Sarajevo da dožive dašak glamura tokom festivala – kaže Hurem Avdić koji je na festivalskom trgu bio u društvu prijatelja Harisa Sipovića, koji je sa razlogom stekao status najboljeg bh. tjelohranitelja, jer je posljednjih godina brinuo o sigurnosti zvijezda kao što su Roberto Cavalli, James Blunt, Angelina Jolie, Morgan Freeman, DJ Tiesto, Michel Platini, Eric Cantona, Paulo Sousa, Vincent Tan, Chris Brown.


Kada su u pitanju muzička dešavanja koja prate SFF, koncert Gorana Bregovića će spustiti zavjesu na festival. On je zakazan za 24. avgust u prelijepom ambijentu Bijele tabije, uz fenomenalan pogled na panoramu grada.

 

Prema dogovoru Bregovića i Mirsada Purivatre ovaj koncert će i zvanično zatvoriti ovogodišnji SFF. Na njemu će biti prikazan i Bregovićev dokumentarni film "Tri pisma iz Sarajeva", koji je snimljen kada i istoimeni album.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još