Dobitnik Počasnog Srca Sarajeva

Slavni holivudski glumac Tim Roth stigao u Sarajevo, večeras će prošetati crvenim tepihom

Kultura20.08.19, 16:26h

Slavni holivudski glumac Tim Roth stigao u Sarajevo, večeras će prošetati crvenim tepihom
Roth je izgradio karijeru igrajući nezaboravne likove u nizu nezavisnih filmova

 

Slavni holivudski glumac i reditelj Tim Roth sletio je na Aerodrom Sarajevo, a večeras će mu biti dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala.

 

Rothu će na svečanoj ceremoniji, koja će biti održana u Ljetnom kinu Raiffeisen, biti uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva za izniman doprinos filmskoj umjetnosti. Prije toga će zvijezda Tarantinovih filmova održati Masterclass u kinu Meeting Point, a crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala će prošetati u 19:20 sati kada će pozdraviti publiku.

 

Roth je izgradio karijeru igrajući nezaboravne likove u nizu nezavisnih filmova. Kako je od najranijih dana posvećen umjetnosti, Roth je proveo mladost pokušavajući postati kipar i slikar. Međutim, kada se iz šale prijavio na audiciju za jednu srednjoškolsku predstavu i dobio ulogu, otkrio je da istinski voli glumu. Po završetku srednje škole upisuje dramske studije u Londonu.

 

Glumački talent Tima Rotha prepoznao je Quentin Tarantino, te mu povjerio uloge u nekoliko svojih filmova. Za ulogu u filmu Rob Roy 1996. godine bio je nominiran za Zlatni globus i Oscar u kategoriji najbolji sporedni glumac. U filmografiji za 37 godina staža u glumi ima zabilježenih 106 uloga na filmu i TV.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!