Nova turistička ponuda

Nadomak Sarajeva otvoren najduži bob na šinama na Balkanu: Ljetna adrenalinska atrakcija na olimpijskoj ljepotici

Biznis Klub15.08.19, 18:21h

Nadomak Sarajeva otvoren najduži bob na šinama na Balkanu: Ljetna adrenalinska atrakcija na olimpijskoj ljepotici
Ljevnaić je istakao da Olimpijski centar "Jahorina" želi da se ozbiljnim investicijama pozicionira na mapi najpoželjnijih turističkih destinacija jugoistočne Evrope i kada je ljetna turistička sezona

 


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je, zajedno sa menadžmentom Olimpijskog centra "Jahorina" i djecom, gostima ove olimpijske ljepotice, svečano pustio u rad najduži bob na šinama u ovom dijelu Evrope.

 

Svečano otvaranje je održano u novom objektu pored vještačkog jezera, u neposrednoj blizini silazne stanice šestosjeda Poljice, u prisustvu velikog broja gostiju i zvanica.

 

Dodik je čestitao Upravi i rukovodstvu Olimpijskog centra "Jahorina" za izvanredan uspjeh prilikom realizacije ovog grandioznog projekta, u kojem su učestvovali i predstavnici republičke i lokalne vlasti, javila je Srna.

 

On je istakao da budući razvoj Olimpijskog centra "Jahorina" podrazumijeva i donošenje novog zakona koji će regulisati upravljanje ovom vrhunskom turističkom destinacijom, njenim resursima i kapacitetima.

 

Prema njegovim riječima, ovo područje uskoro će biti proglašeno "parkom prirode".

 

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić i predsjednik Nadzornog odbora Nedeljko Elek zahvalili su Dodiku za "izuzetnu podršku i vizionarski pristup" revitalizaciji ovog centra i njegove transformacije u vrunsku regionalnu turitičku destinaciju.

 

Ljevnaić je istakao da Olimpijski centar "Jahorina" želi da se ozbiljnim investicijama pozicionira na mapi najpoželjnijih turističkih destinacija jugoistočne Evrope i kada je ljetna turistička sezona.

 

Izgradnja ove najveće ljetne, adrenalinske, atrakcije, planinskog boba na šinama čija je dužina 2.500 metara, ujedno i najvećeg u ovom dijelu Balkana, samo je jedan od segmenata uspješne strategije menadžmenta centra.

 

Svečanosti na Jahorini nastavljene su koncertom Ane Kokić na platou Poljice.

 

(DEPO PORTAL,  BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još