df poziva

Sve probosanske stranke da podrže zaključke Predsjedništva BiH u vezi s utvrđivanjem granice i mostom Pelješac

Front17.07.19, 21:59h

Sve probosanske stranke da podrže zaključke Predsjedništva BiH u vezi s utvrđivanjem granice i mostom Pelješac
Poručuju da DF na takvu logiku neće pristati, jer smatraju "da se u zalaganju za prava države BiH nikome ne treba niti smije pravdati"

 

Demokratska fronta poziva sve stranke koje za sebe tvrde da su probosanske da podrže zaključke Predsjedništva Bosne i Hercegovine u vezi sa utvrđivanjem granice na moru i nastavkom gradnje mosta Pelješac. 

 

- Mi u DF-u smatramo da ovo pitanje nadilazi međustranačke razmirice i da je potreban jedinstven stav svih stranaka koje smatraju da zastupaju interese države. Ne smije se dopustiti da se zakonita i demokratska borba za prava države BiH garantovana međunarodnim UN konvencijama tumači kao narušavanje odnosa u regiji. Osuđujemo pojedinačne istupe zastupnika i funkcionera tzv. Bh.bloka koji se protive zaključcima Predsjedništva BiH, dok istovremeno njihove kolege iz opozicionih redova u Narodnoj skupštini RS-a bezrezervno podržavaju izjavu Milorada Dodika - navodi se u saopćenju. 

 

Poručuju da DF na takvu logiku neće pristati, jer smatraju "da se u zalaganju za prava države BiH nikome ne treba niti smije pravdati".

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još