Sumnjiči se i za umiješanost u ubistvu Ramiza Delalića Ćele

Ljirim Bytyqi pušten na slobodu: Nema dokaza da je pokušao ubiti Amira Pašića Faću

Hronika26.06.19, 17:50h

Ljirim Bytyqi pušten na slobodu: Nema dokaza da je pokušao ubiti Amira Pašića Faću
On se tereti i za umiješanost u ubistvo Ramiza Delalića Ćele, ali na ove okolnosti, kako saznajemo, nikada još nije saslušan

 

Sarajevsko Kantonalno tužilaštvo obustavilo je istragu protv Ljirima Bytyqija koji se teretio za pokušaj ubistva Amira Pašića Faće u Sarajevu 2007. godine, piše Oslobođenje.


- Nakon detaljne istrage i provedenih vještačenja je utvrđeno da nema dokaza da je Bytiqy počinio djelo za koje se tereti, rečeno je u Tužilaštvu KS-a.

 

Bitiqiju je danas istekao pritvor te je pušten na slobodu.

 

Bytiqyja je 28. marta na graničnom prijelazu Orašje od pripadnika hrvatskog MUP-a preuzela Granična policija, a zatim Interventno-operativna jedinica Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, koja ga je sprovela u Kaznenopopravni zavod Miljacka Sarajevo, jer mu je već ranije po potjernici bio određen pritvor.

 

On se sumnjiči i za umiješanost u ubistvu Ramiza Delalića Ćele. Kako saznajemo, on još nikada nije dao iskaz na ove okolnosti u Tužilaštvu BiH. Nezvanično, Bytiqi bi uskoro trebao biti deportovan iz BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!